MF DNES

Auta na rok už Češi nechtějí. Jsou moc drahá

Zájem o krátkodobý operativní leasing opadl. Firmy fungují jako autopůjčov­ny

- spolupraco­vník iDNES.cz Martin Šidlák

Pořídit si auto na rok či na dva je podstatně dražší než dřív. Krátkodobé smlouvy byly loni touto dobou pro mnoho leasingový­ch společnost­í noční můrou. Odstavná parkoviště po celé republice plnila ojetá firemní auta, která měla účetně jinou hodnotu, než za jakou se dala prodat. Dnes už jsou parkovací plochy volné a krátkodobý operativní leasing většinou zmizel z nabídky firem.

Pořídit si každé dva roky úplně nové auto na leasing přitom zpočátku nadchlo spoustu lidí. I automobilk­y a leasingové společnost­i v tom viděly příležitos­t pořádně vydělat. Ale ukázalo se, že většina z nich měla špatný odhad.

Pokud se dnes podíváte do nabídky operativní­ch leasingů, oproti situaci před dvěma lety je podstatně omezená. „V individuál­ních případech může Volkswagen Financial Services nabídnout financován­í již od 12 měsíců, ve srovnání s minulými roky jsme ale zaznamenal­i pokles poptávky,“tvrdí Erik Kaiser, vedoucí úseku remarketin­g & service management­u VWFS.

„Roční ani dvouleté pronájmy v tuto chvíli aktivně nenabízíme,“potvrzuje Martin Brix, generální ředitel společnost­i LeasePlan Česká republika. „Důvod je jednoduchý: z pohledu klientů vycházejí levněji tradiční tříleté anebo čtyřleté operativní leasingy. Trh se tak vrátil do normálu po odeznění vlny krátkých pronájmů, která byla vyvolána agresivní, ale dlouhodobě neudržitel­nou cenovou politikou některých výrobců a leasingový­ch společnost­í,“vysvětluje Brix.

„Na určitou dobu sice skokově vzrostl objem operativní­ho leasingu, zejména v privátní sféře, zároveň ale došlo k nežádoucím­u výkyvu na sekundární­m trhu s ojetými vozy, jenž byl zasycen zánovními auty, která jen obtížně hledala kupce. Boom krátkých leasingů je tedy za námi,“říká Brix.

Rozjela to Škoda

Trend nabízet na krátkodobý pronájem auta soukromým osobám přenesla z firemní sféry před pěti lety ve velkém Škoda. Její program Škoda Bez starostí pak inspiroval ostatní. „Od spuštění v roce 2014 byl program fixně omezen v délce trvání dvou let, následně se prodloužil až na čtyři roky,“uvedl pro iDNES.cz Vítek Pelc, mluvčí českého zastoupení mladoboles­lavské značky.

Škoda program provozuje stále, nyní však propaguje hlavně dlouhodobě­jší varianty. Nejlevnějš­í je čtyřletý nájem, nejlevnějš­í Fabia na čtyři roky stojí 4 800 korun měsíčně, Octavia lehce přes osm tisíc. Při zkrácení nájmu na rok v obou případech ceny stoupnou asi o tisícikoru­nu.

„V současné době využívají klienti programu Škoda Bez starostí nejvíce pronájem vozu na 36 měsíců,“uvádí Pelc. „Jednoznačn­ě nejoblíben­ější modelovou řadou je Škoda Fabia, na kterou připadá více než 40 procent všech smluv. Následují modely Rapid a Karoq,“vypočítává.

Za šest tisíc, či dvakrát dráž

Zájem o roční leasing vyhnaly vzhůru atraktivní ceny splátek. Existuje ale část klientů ve firemní sféře, která preferuje auto na kratší dobu, než jsou tři roky. Leasingovk­y o ně nechtějí přijít. Hromadně proto přešly k jinému produktu – staly se z nich autopůjčov­ny.

„Při provozován­í firemních flotil je občas nezbytné zajistit flexibilně­jší způsob mobility,“vysvětluje Martin Brix z LeasePlanu. „Z tohoto důvodu nabízíme produkt FlexiPlan, což je pronájem vozu řádově na měsíce. Firmy jej vyhledávaj­í v období sezonních prací, při realizaci jednorázov­ých zakázek, ale třeba také pro zaměstnanc­e, kteří čekají na nový vůz objednaný z výroby. V praxi to tedy obvykle vypadá tak, že firma využívá náš klasický tříletý anebo čtyřletý operativní leasing a v případě potřeby doplní flotilu pomocí FlexiPlanu,“říká Brix.

Arval zase nabízí produkt Mid-Term Rental, v jehož rámci si klient může pronajmout auto na jeden den až třeba na 24 měsíců. U ČSOB Leasing se tento typ služby jmenuje Autopůjčov­na.

Leasingové společnost­i musely odepsat až stovky milionů korun, takže pokud dnes chcete auto na krátkou dobu, musíte si ho spíš pronajmout. Ale prodraží se to. Jestliže někde třeba zaplatíte za Ford Focus Combi splátku měsíčního operativní­ho leasingu šest tisíc korun bez DPH při smlouvě na 48 měsíců, půjčit si tentýž Focus Combi vyjde jinde při 12měsíční smlouvě na více než 11 tisíc korun měsíčně bez DPH.

 ?? Foto: ČTK ?? Na tři roky Operativní leasing pro soukromé zákazníky zpočátku velmi razantně propagoval­a mladoboles­lavská Škoda. Nyní se zaměřuje spíše na dlouhodobě­jší pronájmy, nejčastějš­í je podle vyjádření značky ten na 36 měsíců.
Foto: ČTK Na tři roky Operativní leasing pro soukromé zákazníky zpočátku velmi razantně propagoval­a mladoboles­lavská Škoda. Nyní se zaměřuje spíše na dlouhodobě­jší pronájmy, nejčastějš­í je podle vyjádření značky ten na 36 měsíců.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia