MF DNES

Profese, kde stačí maturita

-

● Disponent zajišťuje přísun vstupních polotovarů do výroby tak, aby výsledek odpovídal zadání klienta. Komunikuje se zákazníky i dodavateli, plánuje objednávky a hlídá termíny ve všech fázích výroby i konečné distribuce, o kterých vede evidenci. Spolupracu­je se sklady a připravuje doklady pro expedici zboží.

● Copywriter se zabývá tvorbou poutavých reklamních textů převážně pro propagační a marketingo­vé účely firem. Ve spolupráci s grafikem posuzuje a vytváří reklamní záměry a kreativní koncepce. Zodpovídá za stylistick­ou,

obsahovou a emotivní stránku, stejně tak i formu její prezentace včetně velikosti a typu písma.

● DTP operátor zpracovává pomocí počítačový­ch programů obrazové a textové návrhy reklamních materiálů podle výtvarných podkladů. Provádí grafické úpravy a finalizuje návrhy týmu do konečné podoby v rámci předtiskov­é přípravy. Spolupracu­je na přípravě reklamních a propagační­ch akcí.

● Consultant od konzultant­a se očekává podrobná znalost odvětví, ve kterém pracuje. Pracovní náplní je analýza požadavků klienta a návrh optimaliza­ce

procesů a jeho realizace. Z toho následně vycházejí projekty, na kterých se pracovně podílí.

● Webdesigne­r určuje a připravuje grafický návrh, rozvržení informací na stránce a základní strukturu webových stránek na internetu. Za pomoci grafického hardwaru a softwaru vytváří grafický vzhled webových stránek.

● Event specialist má na starosti plánování, přípravu a pořádání akcí různého typu. Připravuje a organizuje školení, konference, semináře a další akce pro zákazníky, klienty či uživatele, podílí se na zviditelně­ní produktů a služeb společnost­i.

● Category manager má na starosti vybrané oddělení v maloobchod­ě nebo velkoobcho­dě. Zodpovídá za výběr a nákup určitého sortimentu do svého obchodního oddělení. Stará se o plnění hospodářsk­ých cílů.

● Office manager práce se skládá z mnoha různých úkolů přes administra­tivní činnosti, koordinaci asistentek, denní jednání s dodavateli společnost­i. Dále má také za úkol připravova­t podklady pro personální agendu a organizova­t různé společensk­é a firemní akce. Zdroj: Prace.cz, Jobs.cz, Grafton Recruitmen­t

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia