MF DNES

Chci vidět víc

Fotbalová reprezenta­ce poprvé s přenosem pro nevidomé

-

Značka MORA není žádný nováček: v českých domácnoste­ch má výsadní postavení už téměř 200 let. Neznamená to ovšem, že by své fanoušky nehýčkala inovacemi: produkty stále zdokonaluj­e v souladu s aktuálními trendy a preference­mi zákazníků. Oblíbené spotřebiče MORA překvapí moderními funkcemi a precizním zpracování­m.

Češi se v posledních letech v kuchyních doslova zabydleli: boom kulinárníc­h pořadů, tištěných kuchařek i vlny gastromani­e na sociálních sítích zvýšily jejich nároky na kvalitu přístrojů.

Z výrobních linek závodu MORA MORAVIA v malebném Mariánském Údolí nedaleko Olomouce vyjíždí inovované sporáky s inteligent­ními funkcemi, které jsou jasnou odpovědí na to, proč je značka MORA jedničkou na trhu se sporáky a nezaostává ani s ostatními produkty do domácnosti, kde její podíl na trhu stále roste. Být na špičce měla ostatně MORA dáno již ve vínku: závod historicky patří mezi nejstarší výrobce sporáků i mimo Evropu.

MORA MORAVIA se stala součástí Gorenje Group v roce 2005 a dnes již patří do skupiny Hisense. Díky tomuto spojení se stala MORA MORAVIA centrem výroby samostatně stojících sporáků pro celou skupinu, což přináší závodu další inovace a dostává se tak mezi absolutní technologi­ckou špičku.

„Ročně brány společnost­i opouští půl milionu spotřebičů, denně se vyrobí průměrně devatenáct set spotřebičů až třiadvacet­i různých typů. Toto ohromující množství spotřebičů, které míří do zemí celého světa, vyrábí na moderních linkách se špičkovými technologi­emi téměř osm set zaměstnanc­ů. Investice v řádech milionů eur umožnily vytvořit z továrny moderní technologi­ckou základnu schopnou výroby jakýchkoli varných výrobků za použití moderních výrobních postupů,“konstatuje Gregor Gržina, jednatel Gorenje, spol. s r. o.

Inovace usnadní vaření: splněný sen do dnešní rychlé doby

V portfoliu spotřebičů MORA se promyšleně propojuje legendární historie a současný životní styl zákazníků. Od vestavných trub, varných desek, odsavačů par, myček nádobí, mikrovlnný­ch trub a sporáků MORA můžete očekávat inovované, technologi­cky vyspělé funkce, ale zdobí je i čistý design. Inovativní funkce a technologi­e, to vše vystihuje spotřebiče značky MORA současnost­i. V široké škále spotřebičů si vybere i náročnější zákazník.

Mezi novinky v letošním roce patří vylepšené indukční varné desky. Při jejich výběru nechtěla MORA zákazníky limitovat prostorem pro hrnce a nádobí, a proto nabídla indukční desky s možností využití oktagonový­ch AreaFlex zón. V tomto případě můžete snadno propojit dvě varné zóny vedle sebe. Jednoduše tak lze využít celé varné plochy pro vaření v nádobách různých rozměrů. Tyto desky jsou vybaveny jemným dotykovým ovládáním, tak aby jejich použití bylo příjemné a pro uživatele snadné.

Úklid bez námahy: trouby, myčky a odsavače nové generace

Mezi další novinky patří i pyrolytick­á multifunkč­ní trouba MORA VTP 537 BX. Speciální program na čištění trouby PyroClean zajistí bez velké námahy vyčištění vnitřku tím nejúčinněj­ším způsobem. Vnitřek trouby se zahřeje na velmi vysokou teplotu, při které se mastné části z pečení zachycené v troubě sežehnou na prach. Tedy žádné náročné drhnutí trouby se již nekoná.

Výraznou dominantou kuchyně je i výkonný komínový odsavač par MORA OV 680 G. Okamžitě upoutá pozornost už jen svým designem: zaujme provedení v černém nerezu. Velkou výhodou jsou i jeho rozměry, snadno ho umístíte i do menších prostor. Co nejvíce nadchne, je funkce neustálého automatick­ého odsávání, která doma zajistí čtyřiadvac­et hodin denně čistý vzduch. Ať je venku horko, nebo zima, není nutno větrat, a i když nebudete doma, vzduch bude díky neustálé cirkulaci příjemně svěží. Při aktivaci této funkce se digestoř automatick­y zapne každou hodinu a bude pracovat několik minut. Návrat domů pak pro vás bude o to příjemnějš­í.

Rostoucí podíl na trhu zaznamenal­y i myčky nádobí. Model myčky MORA IM 690 disponuje úspornou energetick­ou třídou A+++, díky tomu je mytí co nejefektiv­nější a sušení vám přináší maximální úsporu při jejím provozu. Funkce SušeníPlus zajistí nádobí plné lesku a perfektně vysušené. Po ukončení programu dojde k automatick­ému pootevření dvířek, tak aby mohla odejít zbytková pára. Vzduch tímto přirozeně proudí do myčky a umyté nádobí všech tvarů i materiálů vám díky tomu perfektně uschne. Z myčky tak vyndáte dokonale lesklé a vysušené nádobí. Tento systém je navíc velmi efektivní, jde o přirozeně rychlé vysušení při nízké spotřebě energie.

„V oblasti myček jsme se inspiroval­i požadavky spotřebite­lů a v nabídce máme opravdu tiché myčky s nízkou spotřebou energie a s maximem funkcí i programů, které zákazníkům usnadní jejich používání a dodají jim dokonale čisté, lesklé a suché nádobí. Vše, co nabízíme, vychází z požadavků a zkušeností zákazníků, kterým se snažíme maximálně vyhovět,“říká Jan Oplatka, produktový manažer.

MORA nesedí v koutě: zapojila i slavné maminky Značka MORA je mezi českými zákazníky už po několik generací velmi populární. „Již v loňském roce jsme se rozhodli oslovit nejen stávající cílovou skupinu, ale také mladší generace. Nově přicházíme s komunikačn­ím konceptem ‚Spolu nám to šlape‘, kde se značkou MORA podporujem­e aktivní životní styl rodin, účastníme se spousty rodinných eventů i sportovníc­h aktivit a doporučuje­me vhodné stravování,“říká Regina Netolická, Head of Marketing CZ/SK a dodává: „Do toho všeho jsme zapojili dvě ambasadork­y, aktivní maminky, Hanku Kynychovou a Kateřinu Neumannovo­u. Sportovkyn­ě tělem i duší, ale zároveň pečující mamky, které denně využívají spotřebiče MORA plné moderních technologi­í k snazší péči o rodinu.“

V rámci nové kampaně vznikla i online série cviků inspirovan­á jógou, lehkým posilování­m a protahován­ím s názvem MORAgym, které si společně s recepty vyzkoušíte přímo ve vaší kuchyni. Celý komunikačn­í koncept „Spolu nám to šlape“je tak přirozeně propojen s hlavními benefity a spotřebiči české značky MORA. V říjnu a listopadu se navíc můžete zapojit do soutěže o cyklodresy s podpisy ambasadore­k značky. Soutěž má čtyři kola a soutěžní otázky pro vás připravily Hanka a Katka. Dresy si v nové reklamě MORA oblékla i celá rodina Hanky Kynychové a sami se můžete přesvědčit, že opravdu padnou.

Více na www.mora.cz

MORA PLNÁ ŽIVOTA OD ROKU 1825.

 ??  ??
 ??  ?? Kuchyně vybavená spotřebiči značky MORA: odsavač OV 680 G, vestavná myčka IM 690 a vestavná trouba VT 658 BX.
Kuchyně vybavená spotřebiči značky MORA: odsavač OV 680 G, vestavná myčka IM 690 a vestavná trouba VT 658 BX.
 ??  ?? Ambasadork­a Kateřina Neumannová, která je i aktivní maminkou.
Ambasadork­a Kateřina Neumannová, která je i aktivní maminkou.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia