MF DNES

Mše na Hradě. Tam se dnes loučí rodina

-

Poslední část rozloučení s Karlem Gottem se odehraje dnes v katedrále sv. Víta na Pražském hradě. Zádušní mše, kterou povede kardinál Dominik Duka nebude otevřena pro veřejnost, pozvánku dostala jen tisícovka lidí. Jsou mezi nimi prezidenti Miloš Zeman a Václav Klaus, členové vlády, umělci, přátelé a rodina.

Pro veřejnost bude vyhrazena jen část III. nádvoří, kam se vejde podle šéfa hradního protokolu Vladimíra Kruliše zhruba tři až čtyři tisíce lidí. Pro ně tu bude umístěna velkoplošn­á obrazovka, na které budou moct sledovat program probíhajíc­í uvnitř. Jako první zazní píseň Panis angelicus (Andělský chléb) v podání Štefana Margity a Evy Urbanové. V katedrále vystoupí i Lucie Bílá. Detaily programu rodina nezveřejni­la.

Přístup na III. nádvoří bude z Hradčanské­ho náměstí přes IV. hradní nádvoří. Když se prostor před katedrálou zaplní, zůstanou ostatní lidé na Hradčanské­m náměstí.

Po mši rakev vynesou příslušníc­i Hradní stráže. Hrad bude pro veřejnost uzavřen do 14 hodin, katedrála celý den. Na Hradě platí standardní bezpečnost­ní opatření, návštěvníc­i s tím podle Hradu mají počítat a přijít dřív.

Na sobotu vyhlásila vláda státní smutek. Po celý den budou vyvěšeny vlajky na půl žerdi.

Přímý přenos mše můžete sledovat od 10.30 na iDNES.cz. (row)

 ?? Foto: Dan Materna, MAFRA ?? Kilometr Ráno se fronta vinula přes Masarykovo nábřeží, most Legií až na Janáčkovo nábřeží na druhém břehu Vltavy.
Foto: Dan Materna, MAFRA Kilometr Ráno se fronta vinula přes Masarykovo nábřeží, most Legií až na Janáčkovo nábřeží na druhém břehu Vltavy.
 ?? Foto: Petr Topič, MAFRA ?? Čekání Rozloučit se s Karlem Gottem se sjely do Prahy tisíce lidí. V ranních hodinách čekali příznivci ve frontě i několik hodin. Kolem poledne sice prvotní nápor opadl, ale zájem dostat se na Žofín trval až do večerních hodin.
Foto: Petr Topič, MAFRA Čekání Rozloučit se s Karlem Gottem se sjely do Prahy tisíce lidí. V ranních hodinách čekali příznivci ve frontě i několik hodin. Kolem poledne sice prvotní nápor opadl, ale zájem dostat se na Žofín trval až do večerních hodin.
 ?? Foto: Tomáš Krist, MAFRA Foto: Petr Topič, MAFRA ?? Smutek S Gottem se včera rozloučila veřejnost. Dnes je vyhlášen státní smutek.
Foto: Tomáš Krist, MAFRA Foto: Petr Topič, MAFRA Smutek S Gottem se včera rozloučila veřejnost. Dnes je vyhlášen státní smutek.
 ??  ?? Vzkazy Kondolenčn­í knihy se plnily slovy díků a posledními vzpomínkam­i.
Vzkazy Kondolenčn­í knihy se plnily slovy díků a posledními vzpomínkam­i.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia