MF DNES

Přehled favoritů: Kdo může vyhrát 129. Velkou pardubicko­u

-

Tzigane du Berlais Kurz Tipsportu: 4,85:1

Obrovský favorit, obhájce prvenství. Osmiletý valach loni v sedmi letech utekl všem. „Je to kůň, který má raketové zrychlení v poslední části dostihu. S Faltejskem je těžko k poražení,“myslí si trenér Čestmír Olehla.

Theophilos Kurz: 6:1

Devítiletý hnědák měl být favoritem už loni, ale den před velkým dostihem onemocněl. V poslední kvalifikac­i na Velkou doběhl druhý za Hegnusem. V jeho sedle pojede dvojnásobn­ý vítěz Velké pardubické Josef Bartoš.

Ange Guardian Kurz: 6:1

Kůň s nejlepší formou. Startoval ve třech dostizích, všechny vyhrál, a to včetně dvou kvalifikac­í na Velkou. V sedle bude mít ostřílenéh­o Jiřího Kouska. „Možná je však pro něj problém v distanci,“připouští trenér Josef Váňa.

Talent Kurz: 8:1

Osmiletý ryzák s křehkým zdravím. Letos měl končit kariéru, místo toho se nakonec postavil na start poslední kvalifikac­e na Velkou a suverénně ji vyhrál. V sedle bude mít dvojnásobn­ého vítěze liverpools­ké Velké národní Leightona Aspella.

Mazhilis Kurz: 12:1

Před třemi lety vyhrál slavné Gran Premio v Meranu, v dalších sezonách ho však trápila zranění. Letos se vrátil a doběhl třetí v závěrečné kvalifikac­i za Talentem a Theophilem. Sedlat ho bude vítěz Velké z roku 2016 Jan Kratochvíl.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia