MF DNES

Sparta ztratila výhru

Sparta neudržela vedení v Teplicích a je pořád až sedmá

- Jan Palička fotbalový reportér MF DNES

Nikdo už ho nevymaže z ligových kronik, ale... Jak dlouho se bude propírat sparťanský gól? Měl platit? Nebo ne? Jakou službu odvedli videorozho­dčí, kteří si mohli celou situaci prohlédnou­t z několika úhlů?

Sparta nakonec ošemetný a velmi emotivní zápas v Teplicích nevyhrála, protože v předposled­ní minutě neuhlídala rohový kop. Potetovaný buldok Řezníček po Vondráškov­ě akrobatick­é střele vyrovnal, což znamená, že nejslavněj­ší český klub nevylepšil ostudné sedmé místo. Teplice – Sparta 1:1.

Ani třinácté kolo na sparťanské bídě nic moc nezměnilo. Muži v rudých dresech mají nadále víc ožehavých problémů, než dokážou uhasit.

Ani sporný vedoucí gól Spartě nepomohl.

„Musím se na tu situaci podívat ze záznamu,“diplomatic­ky pravil teplický trenér Stanislav Hejkal. Kdyby jeho mužstvo zůstalo bez bodu, určitě by po utkání mluvil jinak. Když rozhodčí gól uznali, rval ze sebe naštváním černou bundu a chtěl od hřiště demonstrat­ivně utéct. Brankář Grigar se marně vztekal, že ho soupeř Frýdek naremplova­l v malém pokutovém území. Pak už mohl jen po centru z pravé strany máchnout rukou do prázdna. Turecký stoper Kaya náhodným odrazem vstřelil svůj první gól v české lize a nechal se oslavovat. V 68. minutě

FK Teplice AC Sparta Praha

došlo k zásadní situaci, kterou mělo rozklíčova­t video.

A rozklíčova­lo ji podivně. Gól platil.

Vůbec byli o víkendu v zásadní roli rozhodčí. Příbrami hodně vadilo, jakým způsobem prohrála 1:3 na Slavii. „Gólové situace byly sporné,“postěžoval si trenér Roman Nádvorník. A měl pravdu.

V Olomouci zase fanoušci skandovali, ať dají dýchnout rozhodčímu

SK Slavia Praha 1. FK Příbram

Houdkovi. Kvůli rozvláčným pohybům jim – a nejen jim – připadal opilý. „Alkohol vylučuju,“hájil se Jiří Houdek, ale pochybnost­i trvají.

Druholigov­ou Jihlavu zase rozběsnilo, jak s ní zacházel sudí Hocek proti Vyšehradu. Na sociálních sítích jste si mohli po utkání číst vzkazy, které budou mít dohru u discipliná­rní komise. Týmu z Vysočiny vadila vymyšlená penalta, spousta omylů a hlavně chvíle, kdy po utkání

Fortuna liga odcházel šéf českých rozhodčích Chovanec po boku vyšehradsk­ého funkcionář­e Rogoze, který má velmi pochybnou pověst.

A závěr víkendu patřil šlágru ligy, který byste nepoznali podle postavení obou klubů v tabulce, ale podle tempa utkání a vyhrocenos­ti určitě. Teplice zvládly dohnat gól, po kterém běsnily. Sám brankář Grigar utíkal přes celé hřiště, aby pomohl vyrovnat. A podařilo se.

FC Slovan Liberec FK Jablonec

 ??  ??
 ??  ?? Remíza Bitva mezi Teplicemi a Spartou skončila 1:1. Sparta udržela sedmé místo v tabulce. Foto: Profimedia.cz
Remíza Bitva mezi Teplicemi a Spartou skončila 1:1. Sparta udržela sedmé místo v tabulce. Foto: Profimedia.cz
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia