MF DNES

Trpišovský: Barceloně chceme fotbalově ublížit

- — Jan Palička, Barcelona

Po spletitých chodbách obrovitého stadionu Nou Camp za ním nesměle cupital syn Jindra, ale kouč Slavie na sobě nedával znát žádné nezvyklé napětí. Než včera večer začal poslední trénink před bitvou v Barceloně, zahrál si Jindřich Trpišovský s hráči bago a uprostřed zpovykanéh­o kroužku, který si mezi sebou bleskově ťukal míč, mu hrozilo, že bude muset za trest dělat kotrmelce. Ve Slavii není nikdo víc.

Ani on ne.

A podle stejného hesla by se měl odehrát dnešní sváteční zápas v Lize mistrů, aby byl Trpišovský spokojený.

Jeden za všechny, všichni za Slavii.

„Budeme se chtít držet toho, co je nám vlastní. Ale projdeme zkouškou ohněm,“tuší.

Taktika bude stejná jako nedávno v Edenu? Drželi jste se statečně a prohráli 1:2.

Na hřišti jsou vždycky dvě armády a záleží, co vám soupeř dovolí, k čemu ho donutíte a jak se vyrovnáte s prostředím. To pro nás na Nou Campu bude důležité. Každopádně budeme chtít Barceloně fotbalově ublížit.

To se dělá jak?

Jako doma. Hrát kvalitně a odvážně. To jsou dvě základní věci, kterých se musíme držet. Žádnému týmu nevoní, když se ocitne v defenzivě a nemá pod kontrolou míč. Barcelona vede španělskou ligu, my zase českou. Oni – stejně jako my – jsou neradi, když je někdo zatlačí. My se o to budeme znovu snažit. Jsme odhodlaní se prezentova­t podobně jako doma. I v tomhle svatostánk­u, kde se hraje nejlepší fotbal na světě, máme touhu hrát aktivně a kombinačně.

Barcelonu o víkendu v lize zaskočilo průměrné Levante. Co si z toho můžete vzít vy?

Že žádný velký tým nechce prohrát dvakrát po sobě. Po porážce jste vždycky ostražitěj­ší. Byla to pro Barcelonu výstraha, takže teď ze sebe určitě dostane to nejlepší.

To nezní moc přívětivě. Na druhou stranu bude soupeři chybět elitní útočník Luis Suárez. Dobrá zpráva?

Uvidíme po zápase. Suárez je skvělý hráč, zakončovat­el, v pokutovém území neomylný. Navíc je výborně napojený na Messiho, se kterým má stejnou fotbalovou krev. Ale... Nastoupí místo něj mladý Fati nebo Dembélé, což pro nás taky není žádná výhra v loterii.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia