MF DNES

Tragická nehoda na Slovensku

-

BRATISLAVA Nejméně dvanáct lidí zemřelo během srážky nákladního auta a autobusu, která se včera stala u Nitry na jihu Slovenska. Dalších sedmnáct cestujícíc­h utrpělo zranění. Jedná se o nejtragičt­ější dopravní nehodu na Slovensku za poslední roky. Podle serveru tvnoviny.sk jeli v autobusu meziměstsk­é dopravy především středoškol­áci, kteří se vraceli ze školy. „Nákladní vůz byl naložen kamením,“uvedl web. Očitý svědek sdělil, že řidič náklaďáku Tatra ztratil kontrolu nad řízením, vůz se rozkýval, přejel do protisměru a došlo ke střetu s autobusem. Jeho řidič se prý snažil na poslední chvíli střetu vyhnout, náklaďák ho však trefil do boku, načež se autobus převrátil do příkopu. Počty zraněných i usmrcených se podle hasičů přítomných na místě neštěstí patrně ještě zvýší. Na místo dorazila ministryně vnitra Denisa Saková. Premiér Peter

Pellegrini kvůli tragické události předčasně ukončil návštěvu Kypru a vracel se na Slovensko. „Spojil jsem se s ministryně­mi vnitra a zdravotnic­tví a vydal jsem příkazy, aby koordinova­ly činnost záchrannýc­h a bezpečnost­ních složek,“citoval premiéra list SME. Pozůstalým vyjádřil soustrast.

Nehoda se stala u vesnice Nitrianske Hrnčiarovc­e na silnici první třídy, kterou policie následně uzavřela. V okolí přistávaly záchranářs­ké vrtulníky. Tato silnice až do otevření nového úseku nedaleké rychlostní silnice R1 v roce 2011 sloužila pro veškerý tranzit od Nitry dál na střední Slovensko.

Jednou z nejtragičt­ějších dopravních nehod na Slovensku byla dosud srážka osobního vlaku a autobusu u obce Polomka nedaleko Brezna. Ta si v roce 2009 vyžádala dvanáct mrtvých a dvě desítky zraněných. (zah)

 ??  ??
 ?? Foto: 2x ČTK, Profimedia.cz ??
Foto: 2x ČTK, Profimedia.cz
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia