MF DNES

Ve výsledcích a telegrafic­ky

Bartošák bude chytat v MODO Zraněný Hertl dohrál sezonu Djokovič si zahraje už o osmý titul

-

Když Komli vycítil, že ho bere i takový chlap, jako je Matějovský, tak ožil.

Jozef Weber trenér Boleslavi

Basketbal

Hokejový brankář Patrik Bartošák bude chytat za švédský tým MODO Hockey. Šestadvace­tiletý gólman, který v listopadu z osobních důvodů přerušil kariéru, podepsal s druholigov­ým klubem smlouvu do konce sezony s opcí. Bartošákov­ým úkolem bude pomoct slavnému klubu k postupu zpět mezi elitu, kterou opustil v roce 2016. Účastník loňského mistrovstv­í světa, který byl členem reprezenta­ce i na olympijský­ch hrách v Pchjongčch­angu 2018, přerušil kariéru kvůli problémům s alkoholem. Předčasně ukončil smlouvu v Třinci a šel se léčit. Na přelomu roku už však začal trénovat a několikrát potvrdil, že ještě v této sezoně chce někde chytat. Ideálně v zahraničí. (ČTK)

Hokejový útočník Tomáš Hertl ze San Jose v této sezoně kvůli zranění dohrál. Asistent kapitána Sharks si v utkání NHL proti Vancouveru přetrhl přední zkřížený i vnitřní postranní vaz v levém koleni. Hertl je druhým nejprodukt­ivnějším hráčem týmu za švédským obráncem Erikem Karlssonem. Zranil se ve druhém zápase po pauze pro Utkání hvězd NHL v St. Louis, v němž debutoval a zazářil pěti góly, čímž vytvořil rekord této exhibice. Ve středečním utkání proti Vancouveru 16. gólem v sezoně otevřel skóre, o dvě minuty později se mu však stal osudným střet s obráncem Christophe­rem Tanevem, který mu po pádu u zadního mantinelu nohu přimáčkl. (ČTK)

Tenis

Novak Djokovič znovu porazil v semifinále tenisového Australian Open švýcarskéh­o soupeře Rogera Federera. Srb jej zdolal 7:6, 6:4, 6:3 a v této fázi úvodního grandslamu sezony si s ním poradil už počtvrté. V Melbourne bude hrát o osmý titul a sedmnáctou grandslamo­vou trofej. Všechny předchozí účasti (naposledy loni) proměnil v zisk titulu. Na Australian Open je nejúspěšně­jším hráčem mužské dvouhry. Ve finále narazí na vítěze dnešního semifinále mezi Dominikem Thiemem a Alexandere­m Zverevem. V ženském finále se utkají Garbiňe Muguruzaov­á, jež porazila Simonu Halepovou, a Sofia Keninová, která vyřadila světovou jedničku Ashleigh Bartyovou. (ČTK)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia