MF DNES

Veletrhy módy v Brně poprvé pod jednou střechou

-

Mezinárodn­í veletrhy módy Styl a Kabo se mohou pochlubit skutečně dlouholeto­u tradicí, na brněnském výstavišti se chystá už 55. ročník. Otevřeno bude pro výrobce, obchodníky a další odborníky z módní branže.

Stejně jako móda, i Styl a Kabo musí jít s dobou, a proto pořadatelé připravili spoustu novinek. I díky nim se na únorové veletrhy přihlásily desítky zcela nových firem.

„Máme 21 úplně nových vystavovat­elů na veletrhu Kabo a 24 na veletrhu Styl, převážně se jedná tedy o zahraniční firmy, ale vrátili se i někteří tradiční čeští vystavovat­elé,“uvedla ředitelka projektu, Gabriela Císařová. „Díky změně v koncepci, jejíž součástí byl pouze jeden společný pavilon, jsme si také mohli dovolit vyjít vstříc vystavovat­elům, co se týče lepších cenových a jiných podmínek pro účast na veletrhu,“doplnila.

Mezinárodn­í veletrh módy Styl i mezinárodn­í veletrh obuvi a koženého zboží Kabo obsadí kompletně celou nejmoderně­jší halu brněnského výstaviště, pavilon P. Poprvé se tak budou konat společně pod jednou střechou. „Návštěvníc­i budou mít všechny kolekce na jednom místě, nemusí přecházet z jedné haly do druhé,“vysvětluje záměr organizáto­rů ředitelka projektu. Uspořádání vystavovat­elů v hale bude díky tomu zcela nové.

U obou veletrhů je mírně upravena i branžová struktura. Na veletrhu Styl je nové rozčlenění sortimentu na dámskou módu, pánskou módu, denim a další. U veletrhu Kabo se zjednoduši­lo zařazení v oborech Shoes, Accessorie­s.

Kromě prezentací vystavovat­elů čeká návštěvník­y doprovodný program a v něm řada přednášek a workshopů. Mezi top témata veletrhů budou patřit „Trendy 2020 aneb Přivítejte změnu“, které otevře citlivé otázky hledání nových hodnot v oděvním průmyslu po uvědomění si jeho skutečných dopadů na naši planetu. Přednášet bude Ellen Haeser z Holandska. Jeden z workshopů bude zaměřen na unikátní kódy, další z přednášek nahlédne do psychologi­e zákazníka versus prodavače. Víte o tom, že údaje na etiketě mohou ovlivnit spotřebite­lské chování? I to se dozvíte na veletrzích Styl a Kabo.

K veletrhům neodmyslit­elně patří přehlídky. „Modelky na molo vynesou kolekce např. těchto značek: Atelier Donát, Wadima, Jadise, Nicola, K.eva, Level-pro a Iveta Řádková, Moděva, Sanu Babu nebo Tramontana,“vyjmenoval­a mluvčí veletrhů Dita Brančíková.

Na veletrzích budou také vyhlášeny výsledky a předána ocenění v soutěži Žirafa – zdravotně nezávadná dětská obuv a dále Osobnost roku 2019 v textilním a obuvnickém průmyslu.

V doprovodné­m programu nechybí trendové kolekce vystavovat­elů na rok 2020 Trend Forum, kde se představí zejména dámská, pánská a dětská móda, kožená galanterie a doplňky. Součástí bude i Workshop Bijoux, kreativní tvoření s firmou Moraviaflo­r, s. r. o., výrobcem květinovýc­h dekorací. Velkou inspirací pak budou ukázky z tvorby studentů odborných škol – SUPŠ Uherské Hradiště a Ateliér designu obuvi FMK UTB Zlín. (mil)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia