MF DNES

Dvě děti, které pojedou zpívat do Sanrema

-

PRAHA Čtvrtý ročník národního kola soutěže dětských zpěváků Sanremo Junior vyvrcholí ve středu v pražském Divadle Hybernia. Během večera, jejž uvádí Jan Čenský, vystoupí deset finalistů z Česka a tři ze Slovenska, kteří na podzim prošli několikako­lovým výběrem odborníků. Doprovodí je Bon Art Pops Orchestra, těleso složené výhradně z žen, které bude řídit dirigent Martin Hybler.

Po jednom vítězi z každé země pak pošle do mezinárodn­ího klání v italském Sanremu porota, v níž zasednou mimo jiné Helena Vondráčkov­á, Miro Žbirka, Lenny, Jaroslav Svěcený či Ondřej Soukup. Někteří z nich v programu také vystoupí.

Cesta ke slávě

Sanremo Junior se často stává odrazovým můstkem k příští dráze. Například loňská vítězka českého kola Aneta Kalertová následně získala jednu z hlavních rolí v dramatizac­i románu Kateřiny Tučkové Vyhnání Gerty Schnirch, Margaréta Ondrejková ze Slovenska zase vyhrála předloni v Itálii svou kategorii a posléze televizní soutěž ČeskoSlove­nsko má talent.

Jiní finalisté minulých ročníků vystupují třeba v muzikálech Noc na Karlštejně a Shrek, jsou hosty koncertů třeba Martina Chodúra a někteří už nahráli debutové album. (kul)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia