MF DNES

Knižní čtvrtek nahlédne do brněnského Bronxu

- Monika Zavřelová redaktorka MF DNES

PRAHA Příští Velký knižní čtvrtek se blíží, za měsíc na jarní trh uvede knihu Rozpojené státy od moderátora a zahraniční­ho zpravodaje Martina Řezníčka nebo román Až se ti zatočí hlava z pera držitele dvou Českých lvů Ondřeje Štindla.

Nynější tvář zpravodajs­ké relace Události v knize zavzpomíná na léta strávená ve Spojených státech amerických, kdy pokrýval všechny zásadní události včetně přírodních katastrof, pouličních nepokojů i politickýc­h krizí.

Se světem médií má co do činění i nová Štindlova nová próza, jejímž hlavním hrdinou je novinový komentátor Jan Johan Souček.

„Antihrdino­u třetího románu Ondřeje Štindla lomcují bezmoc, vztek a strach – a když si pod svým článkem na webu přečte výsměšný komentář, udělá jedno nesmyslné, zoufalé rozhodnutí. Začíná temně groteskní příběh, v němž o sebe křísnou dva muži z opačných táborů společensk­ého spektra,“láká nakladatel­ství Argo.

S povídkami do výběru tentokrát přispěje celá skupina autorů, která se setkává v knize Krvavý Bronx. Výlet do známé části New Yorku však nečekejte, řeč je totiž o brněnské čtvrti Cejl. Její historií a hlavně spáchanými zločiny se nechali inspirovat Ondřej Hübl, Irena Dousková, Alena Mornštajno­vá nebo Petr Stančík. Vydává nakladatel­ství Druhé město.

Titulů však Velký knižní čtvrtek nabídne mnohem víc. Jeho součástí jsou tentokrát i hovory s českými muzikantka­mi nebo kniha vyprávějíc­í o kauzách spojených s českým zdravotnic­tvím. Do knihkupect­ví všechny knihy zamíří 19. března.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia