MF DNES

Zase dva góly. Kupte mě, provokoval Malinský

-

Původně měl mít na tribuně rodiče, jenže oba onemocněli a museli zůstat u televize. Tam jim muselo běžet hlavou: Safra, škoda, že tam nejsme. Kdy asi dá kluk Spartě zase dva góly? Kdy? Co třeba hned příště! Tomáš Malinský, maličký záložník Liberce, proti Spartě řádí pravidelně. Jako býk, kterého rozběsní rudý dres.

Dva góly nastřílel sparťanům ještě v dresu Hradce.

Dva v srpnu už za Slovan.

A další dva v sobotu, přímo na Letné, kde zařídil Liberci vítězství 2:0. Přitom dohromady má v lize jen 12 gólů ve 119 zápasech.

„Měli by zvažovat, jestli mě nekoupí,“rýpl si po zápase.

Ne poprvé – fanoušky popíchl už po první trefě. Když napálil po úprku z pravé strany balon křížně k zadní tyči, proběhl se zvesela pod tribunu a gesty provokoval diváky, kteří na něj křičeli: Malinský, ty jsi hovado!

Spadeno na něj neměli ani tak kvůli gólům – spíš proto, že po jeho útočném faulu v posledním vzájemném zápase Liberec nepochopit­elně kopal penaltu. Malinský už tehdy nemlčel, sparťanům do kamer vzkázal: „Jasný faul na mě, Hanousek mě kopl do nohy. Ať si přečte pravidla!“

Od té doby na něj mají na Letné pifku, ale z toho si liberecký hrdina evidentně v sobotu hlavu nedělal.

„Mě to dokáže spíš vyhecovat. Je fajn, když slyšíte tolik lidí, jak křičí vaše jméno,“chechtal se. „Vysnil jsem si, že dám gól na Letné. Podařilo se a pak už jsem nic nevnímal a jen jsem se radoval. Byl jsem v transu.“

 ?? Foto: Profimedia.cz ??
Foto: Profimedia.cz

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia