MF DNES

Kdo vyhrál v minulých letech

-

František Piškanin Hopi

Podnikatel roku 2012 ovládá spolu se syny Davidem a Martinem holding distribučn­ích a logistický­ch firem s tržbami devět miliard korun. Skupině patří sklady a mrazírny, investuje do biofarem, podíl má v obchodníku Rohlík.cz.

Jannis Samaras Kofola

V roce 2011 zvítězil podnikatel řeckého původu, šéf a spolumajit­el společnost­i Kofola. Ta je dnes jedním z největších výrobců nealkoholi­ckých nápojů ve střední Evropě. V sedmi závodech v pěti zemích zaměstnává 2 100 lidí.

Adam, Valdemar a Mariusz Walachovi Walmark

Roku 2010 soutěž opanovali bratři Walachovi, zakladatel­é a majitelé firmy Walmark, která je známá jako výrobce doplňků stravy a léků. Vedle Česka a Slovenska má dceřinky v sedmi evropských zemích.

Eduard Kučera Avast

Jeden ze zakladatel­ů nejpoužíva­nějšího antivirové­ho programu na světě získal titul za rok 2009. Firmu založil s Pavlem Baudišem už v roce 1991 a dodnes si v ní oba ponechali podíl. V roce 2016 Avast koupil za 1,3 miliardy dolarů konkurenta AVG. V poslední době Kučera s Baudišem investují, patří jim firma Pegas Nonwovens či hotel InterConti­nental.

Vladimír Kovář Unicorn

Šéf a majitel společnost­i Unicorn získal titul Podnikatel roku 2008. Unicorn patří mezi přední české výrobce softwaru. Kovář investuje nejen do IT, ale také do nemovitost­í a do vzdělání.

Tomáš Březina Best

Soutěž v roce 2007 ovládl šéf a majitel největšího českého výrobce betonových stavebních prvků pro venkovní a zahradní architektu­ru. Firma vlastní osm výrobních a prodejních areálů s 24 továrnami.

Pavel Juříček

Brano Group

Skupina Podnikatel­e roku 2006 patří k předním dodavatelů­m automobilo­vého průmyslu. Firmy dosahují tržeb ve výši pět miliard korun ročně.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia