MF DNES

Olympiáda a pak miminko? Zrušeno, odloženo

- — Petr Procházka

Atypický žižkovský byt Markéty Nausch Slukové zůstává opuštěný. Úspěšná plážová volejbalis­tka pobývá se svým manželem a trenérem Simonem v Los Angeles, kde probíhala její příprava na olympiádu v Tokiu.

Když se ve středu ráno v americkém velkoměstě probudila, dostala se k ní s několikaho­dinovým zpožděním oproti českým sportovním kolegům žhavá novinka: hry v Japonsku jsou kvůli pandemii koronaviru o rok odloženy.

„Musím přiznat, že to pro mě nebyl šok. Vnímám to tak, že se nacházíme v celosvětov­é krizi a trvat na tom, aby se olympiáda konala v původním termínu, to by opravdu nebylo rozumné,“smířila se Nausch Sluková s očekávanou informací.

Byla to ona, kdo Čechy před lety naučil vnímat beachvolej­bal. Společně

s Kristýnou Kolocovou vytvořily progresivn­í pár pohledných dívek, proslavily značku Kiki a Maki, sbíraly oslnivé úspěchy.

Jejich rozchod byl později málem národní tragedií. Kolocová už kariéru uzavřela, do jména si přidala příjmení Hoidarová a s manželem vychovává prvního potomka.

I Sluková se vdala, vzala si dlouholeté­ho kouče a vytvořila nový tandem s Barborou Hermannovo­u. Letos v létě mohla jejich spolupráce v Tokiu vyvrcholit.

A pak...

„Měla jsem v plánu založit rodinu,“prozradila přes oceán volejbalis­tka, která několikrát mezi sportovkyn­ěmi ovládla různé ankety o královnu krásy. „Trochu to vstřebávám. V tomhle směru je to velká čára přes rozpočet, v hlavě s tím bojuju. Jsem člověk, který má rád nějaký plán a vizi, ale najednou je to ze dne na den všechno jinak.“

Plány na miminko jdou tedy zatím k ledu, nebo možná k písku, který Nausch Slukovou provází životem. „Tokio bych strašně chtěla.

A pokud to znamená, že všechny plány odložím o rok, tak to tak bude,“rozhodla se bleskově.

A potěšila tím i svou parťačku, která už Los Angeles před pár týdny opustila, aby byla doma v Česku blíže rodině.

Díky, vzkazuje parťačka

„Maki odkládá svůj velký sen o rodině a já jí za to moc děkuju. Rozhodla se, že se mnou celou přípravu odpinká, není úplně jednoduché tyhle věci přeplánova­t. Ale jako tým se k tomu stavíme čelem,“těší se na výzvy Barbora Hermannová.

Společně teď komunikují na dálku a vymýšlejí, co s aktuální sezonou, která ještě pořádně nezačala a možná rovnou skončí. „Jakmile se znovu setkáme a vylezeme na kurt, chceme být připravené do toho pořádně naskočit. Následujíc­í čtyři týdny věnujeme spoustu energie do fyzické přípravy, bude tam plno kardia či fitness,“popisuje Nausch Sluková nejbližší tréninkové aktivity.

Ty zápasové však zůstávají neznámé.

 ?? Foto: Anna Vavríková, MAFRA ?? Nad sítí Markéta Nausch Sluková (2) je nejúspěšně­jší českou plážovou volejbalis­tkou. Kvůli pandemii odložila plány.
Foto: Anna Vavríková, MAFRA Nad sítí Markéta Nausch Sluková (2) je nejúspěšně­jší českou plážovou volejbalis­tkou. Kvůli pandemii odložila plány.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia