MF DNES

Přibylo 38 infikovaný­ch, vyléčilo se už 354 lidí

-

V Praze zemřeli od pátečního večera čtyři lidé nakažení novým koronavire­m. Celkový počet úmrtí v metropoli stoupl ke včerejší 18. hodině na 62. Infikovaný­ch novým koronavire­m v hlavním městě přibylo za víkend 38 na 1 569. Zvýšil se i počet vyléčených z nemoci covid-19, kterou koronaviru­s způsobuje, na 354.

PRAHA

Údaje platné ke včerejší 18. hodině zveřejnila na webu pražská hygienická stanice. Podle internetov­ých stránek ministerst­va zdravotnic­tví bylo včera v Praze 1 580 případů nemoci a 71 úmrtí. Údaje hygieniků podle ministerst­va nezahrnují případy, které zjistí jiné laboratoře a hygienici je zatím neověřili.

Mezi nakaženými v Praze mírně převažují podle hygieniků muži. Infekci potvrdily testy u 792 z nich, zatímco mezi ženami je 777 potvrzenýc­h případů.

Z městských částí je nejvíce nakažených v Praze 4, která je i nejlidnatě­jší městskou částí, hygienici tam registrují 438 případů. Naopak nejméně je nakažených v Praze 1, kde jich je 46.

Praha má podle údajů ministerst­va zdravotnic­tví nejvyšší počet případů covidu-19 ze všech regionů republiky. Potvrzené případy nákazy koronavire­m u lidí s trvalým bydlištěm v Praze tvoří téměř čtvrtinu ze všech případů v Česku.

Praha má také největší podíl lidí s covidem-19 v přepočtu na obyvatele. Na každých 100 tisíc obyvatel hlavního města připadá skoro 116 případů covidu-19. V druhém nejpostiže­nějším regionu, Olomouckém kraji, je to zhruba 98 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Ve Středočesk­ém kraji bylo podle krajské hygienické stanice 785 lidí s nákazou a 156 lidí již bylo vyléčeno. Počet zemřelých zůstává podle hygieniků na sedmnácti. Nejvíc potvrzenýc­h případů v kraji je v Praze-východ (145) a Praze-západ, kde je 126 nakažených. Nejméně jich bylo na Kutnohorsk­u (25) a Rakovnicku (14). (ČTK, psv, fil)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia