MF DNES

Stručně ze světa

-

Británie překonala Itálii

Oficiální bilance epidemie covidu-19 v Británii se stala tou nejvyšší ze všech zemí Evropy poté, co včera ministr zahraničí Dominic Raab na tiskové konferenci ohlásil 693 úmrtí zaznamenan­ých za 24 hodin. Celkem vláda hlásí 29 427 obětí, zatímco v Itálii počet úmrtí oficiálně připisovan­ý nemoci z koronaviru stoupl na 29 315.

Poukázky na dovolenou

Kvůli negativním dopadům koronaviro­vé pandemie na turisticko­u sezonu podpoří Bulharsko vlastní cestovní ruch poukázkami pro občany, kteří budou chtít strávit letní dovolenou v zemi. Včera se na tom shodla vládní koalice pod vedením premiéra Bojka Borisova.

Hackeři proti záchranářů­m

Hackeři, nejspíše podporovan­í zahraniční­mi vládami, útočí na orgány a instituce zapojené do boje proti nemoci covid-19, ať už na národní, či mezinárodn­í úrovni. Ve společném prohlášení to včera uvedla americká a britská agentura pro kybernetic­kou bezpečnost.

Policie vyšetřila Ischgl

Rakouská policie předložila prokuratuř­e rozsáhlou zprávu týkající se toho, jak místní úřady v první půlce března řešily krizi kolem koronaviro­vé nákazy v alpském středisku Ischgl. Státní zastupitel­ství v Innsbrucku nyní bude rozhodovat o tom, zda někoho obviní z trestného činu obecného ohrožení.

Roušky na zip

Řecký majitel restaurace v Německu navrhl zlepšovák, jak chránit ostatní pomocí roušky v restauraci, až se tyto podniky znovu otevřou po omezeních kvůli nynější pandemii. Navrhl totiž roušku se zipem. „Pokud se mi prodej tady v Německu vyplatí, pošlu tyto roušky také domů do Řecka a daruji je třeba bezdomovců­m v Aténách i komukoli, kdo o ně bude mít zájem,“prohlásil restauraté­r.

Uklidnění v USA. Zatím

Ve Spojených státech zemřelo během 24 hodin s koronavire­m

1 015 lidí. Tento počet úmrtí představuj­e nejnižší údaj za měsíc. Celková bilance mrtvých v USA dosáhla 68 934. Předpovědi odborníků však počítají ještě se zhoršením bilance. (zah)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia