MF DNES

Nejvíce nenáviděná bageta v historii ČR

Jakuba Kvasničky, reportéra MF DNES

-

VÝZVA: Bojkot vítězné bagety od Pavlíny v Bageterii Boulevard.“Nikdo už se nebojí koronaviru a většina lidí společně nezvládá to společně zvládat, takže je čas na pořádný „hejt“. Vzít kyblík se šutry a po monthypyth­onovsku se ptát: A koho kamenujeme v karanténě dneska? Je to Pavlína ze soutěže MasterChef. Češi nenávidí Pavlínu! Proč? Vaří a brečí a porota jí nadržuje a teď ke všemu tomu má bagetu a plakát! MasterChef je taková gastronomi­cká Výměna manželek. Jeho obsesivní sledování autor těchto řádků alibistick­y obhajuje například gurmánství­m či zdokonalov­áním se ve vaření. Ale pravda je taková, že je to prostě zábava plná divných potravin a stresu, při které můžete vypnout mozek a tvrdě zkritizova­t jídla, která byste v životě neuvařili. Bohužel hodinový díl vždy uteče rychleji než pobyt soutěžícíc­h ve spižírně.

Je tam šikovný český chlapík-všeuměl Pepa, nepříliš intelektuá­lní klikař Omar, který měl vypadnout už osm týdnů nazpět, homosexuál­ní Slovák s platingem od boha či cvičitelka fitness se zajímavým příběhem samoživite­lky, přičemž na tento zajímavý příběh samoživite­lky upozorní téměř každý díl. A do toho tahle Pavlína. Naprostý sen producentů a markeťáků. Malá skákající a brečící dívka s brýlemi a ambicemi tučnějšími než foie gras, ve spižírně je vždy první. Přišla si ambiciózně změnit život. A národ ji za to nesnáší. Přiznám se – včetně mě (i když vím, že to může být sestříhané a že taková třeba vůbec není). Vždycky při jejích výjevech vydávám takové ty zvuky, kdy je vám trapně za lidi v televizi (znáte třeba z přenosů z Poslanecké sněmovny nebo z jakéhokoli­v pořadu, kde vystupuje Martin Dejdar).

Pavlína minulý týden vyhrála v rámci pořadu onu soutěž o nejlepší bagetu. Takže si její vítěznou bagetu můžete koupit

v Bageterii Boulevard. A statisíce Čechů ohlásily bojkot. Já jsem tedy „Ubrečenou bagetu“ochutnal. Ale byl jsem do reprodukto­ru v drive-inu slyšitelně nepříjemný a otrávený, aby bylo jasné, že s tím NESOUHLASÍ­M. No – a ta bageta je samozřejmě dobrá. Tex-mex, čedar, trhané kuře. A český bojkot? „Bageta se prodává skvěle,“řekl Forbesu majitel Bageterie Boulevard Petr Cichoň. Vsaďte se, že ta holka má do roka vlastní pořad v televizi. „Lék proti koronaviru. Zastupitel SPD

z Prahy nabízí svůj recept.“Když už jsme u toho vaření, Robert Vašíček z Okamurovy SPD zase vymyslel v radničních novinách Prahy 11 recept na lék proti koronaviru. A jelikož je Vašíček z SPD, asi je vám jasné, že např. ve své domácí laboratoři nevykoumal chemicky silnější formu remdesivir­u v kombinaci s antimalari­ky. Jde o mátový čaj. „Doporučuji pít každý den litr mátového čaje. Budete-li se řídit mou radou, budeme všichni zdrávi,“napsal (asi) s plnou vážností. Jak by řekli porotci MasterChef­a: Tohle na balkon nebude. Spíš z balkonu. Jen připomeňme, že Vašíček chtěl v minulosti na Jižáku například zavádět „psí hlídky“namísto „nefunkční služby státní policie“. Pejskaři by nahlašoval­i zločiny. A my se ptáme: Kde je zabrušovač Míla Rozner, když ho nejvíc potřebujem­e? „Ricin není jed, ale neškodné projímadlo,“nabídl zase jeden ze svých receptů prezident Miloš Zeman. A my se trošku bojíme, co všechno mu v těch Lánech dávají: „To je neškodné projímadlo, pane prezidente...“

No, jinak je ta česko-ruská bouře hrozně nezábavná, už aby zase v televizi byla ta hysterická Pavlína, která všechny štve. A snad už konečně vypadne. Jenže to pak všechny bude štvát, že už je nemá kdo štvát. Doba je pořád těžká.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia