MF DNES

Dětské tábory budou už od 27. června

-

Děti už se mohou začít těšit. Kvůli koronaviru o letní tábory pravděpodo­bně nepřijdou. Tábory se při zachování příznivé epidemiolo­gické situace budou moci konat už od 27. června.

Zástupci táborových organizáto­rů se na tom ve středu dohodli s hlavní hygieničko­u Jarmilou Rážovou. Stanovili společně i podmínky jejich konání. „Navrhovaná hygienická opatření proti šíření koronaviru by pro většinu táborů neměla být překážkou,“řekl předseda České rady dětí a mládeže Aleš Sedláček. Podle Sedláčka se organizáto­ři táborů s hlavní hygieničko­u dohodli na tom, že tábory můžou začít už 27. června. Konec školního roku totiž letos připadá na úterý 30. června a řada škol bude mít poslední dva dny ředitelské volno. Prázdniny tak dětem začnou dřív.

Na táborech by měla platit přísnější pravidla – například pro personál v kuchyni. Podle Sedláčka se v kuchyni zřejmě bude vyžadovat nošení roušek společně s rukavicemi a pracovním pláštěm. Detaily by měly záviset na tom, zda půjde o kuchyni v pevném objektu, nebo o tábornický způsob přípravy stravy. Omezit by se mohlo zapojení dětí do přípravy jídla. Důležité podle něj bude omezit kontakty účastníků tábora s okolním světem včetně návštěv rodičů či výletů.

Příměstské tábory by se měly řídit obecnými opatřeními, které proti koronaviru stanovuje vláda. Putovní tábory by se letos konat neměly. (row, ČTK)

Navrhovaná hygienická opatření by pro tábor neměla být překážkou.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia