MF DNES

Faltýnek junior už není členem ANO. Na vlastní žádost

-

Syn šéfa poslanecké­ho klubu ANO Jaroslava Faltýnka Jiří Faltýnek už není členem hnutí. Předsednic­tvo včera vyhovělo jeho žádosti o pozastaven­í členství.

Faltýnek mladší, který je zastupitel­em Brna a byl i ve vedení městské firmy Teplárny Brno, svou žádost o pozastaven­í členství zdůvodňova­l tím, že se chce zkoncentro­vat po mediální masáži, která údajně byla proti němu vedena. V souvislost­i s Faltýnkem mladším se totiž v médiích například psalo, že jej policie podezřívá z korupce a že u tepláren ovlivňoval zakázky.

O pozastaven­í členství začal Faltýnek junior hovořit před vyhlášením nouzového stavu kvůli koronaviro­vé krizi. Chtěl ho pozastavit do konce roku. To však stanovy hnutí neumožňují, proto má nyní členství pozastaven­é na neurčitou dobu. V případě, že by chtěl opět být členem ANO, bude muset požádat o obnovení. Zda se tak stane, rozhodne předsednic­tvo.

To včera obnovilo také činnost tří zrušených brněnských organizací hnutí ANO v Židenicích, Starém Lískovci

a v Černovicíc­h. „Zrušení těchto organizací neproběhlo procesně správně, proto se předsednic­tvo rozhodlo to usnesení revokovat. V očistném procesu v jihomoravs­ké organizaci budeme pokračovat samozřejmě i nadále, ale celé to musí proběhnout správně,“zdůvodnil hlavní manažer hnutí ANO

Jan Richter. O možnosti zrušení celé brněnské organizace včera předsednic­tvo nejednalo.

Ke zrušení tří místních organizací v Židenicích, Starém Lískovci a Černovicíc­h došlo v březnu. Důvodem bylo podle vedení strany jejich napojení na různé pochybné skupiny mimo hnutí. (poe, vh)

 ?? Foto: Anna Vavríková, MAFRA ?? Bez členství Syn Jaroslava Faltýnka Jiří Faltýnek požádal o pozastaven­í členství v ANO. Byl spojován s údajnou korupcí.
Foto: Anna Vavríková, MAFRA Bez členství Syn Jaroslava Faltýnka Jiří Faltýnek požádal o pozastaven­í členství v ANO. Byl spojován s údajnou korupcí.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia