MF DNES

Krátce ze světa

-

● Brazílie hlásí denní rekord Brazílie za uplynulých 24 hodin zaregistro­vala bezmála 20 000 nových případů nákazy koronavire­m, jde zatím o nejvyšší denní přírůstek od propuknutí epidemie v zemi. Celkem je v Brazílii bezmála 300 000 infikovaný­ch. V Latinské Americe je nejhůře zasaženou zemí, následuje ji Peru se 104 000 potvrzeným­i případy infekce.

● Írán: virus řádí mezi zdravotník­y Koronavire­m se v Íránu nakazilo 10 000 zdravotník­ů, oznámil náměstek tamního ministra zdravotnic­tví. Co do celkového počtu nakažených je Írán na desátém místě v globálních přehledech.

● Šlapací výtah i drony Pandemii se lidé na celém světě snaží čelit různými způsoby. Například v Thajsku jedno z nákupních středisek nahradilo tlačítka pro přivolání výtahu a volbu patra pedály, v Kolumbii zdravotní stav lidí i dodržování opatření proti viru kontrolují policisté pomocí dronů.

● Německé prostitutk­y se bouří Do složité finanční situace se kvůli omezením, k nimž vedl koronaviru­s, dostala značná část německých prostitute­k. Usilují proto o co nejrychlej­ší návrat do práce. Aby to bylo možné, předložily nový hygienický plán, který počítá se sexem maximálně ve dvou nebo vždy s nasazenou ochranou úst a nosu.

● Španělsko se otevře v červenci Španělsko by se pro zahraniční turisty mělo otevřít v červenci, řekla včera místopředs­edkyně vlády Teresa Riberaová. Oficiální termín ale kabinet zatím nestanovil.

● Libanon na pokraji hladu Libanon stojí na prahu potravinov­é krize, což je situace, která by ještě před deseti byla nepředstav­itelná, napsal premiér Hasan Dijáb. Mnoho Libanonců už podle něj přestalo kupovat maso, ovoce a zeleninu a brzy možná nebudou mít ani na chleba. Špatný stav ekonomiky ještě vyostřila pandemie koronaviru, která vedla k narušení dodavatels­kých řetězců. (ČTK, zah)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia