MF DNES

Jak dostat lithium z horniny

Vstup do Geometu nebyl politický pokyn, ale klasická podnikatel­ská příležitos­t

- Jitka Vlková redaktorka MF DNES

Jestli a kdy začne hlubinná těžba lithia na Cínovci, bude záviset na úspěchu poloprovoz­ních zkoušek v příštích třech letech. Severočesk­é doly ze skupiny ČEZ budou ve spolupráci s VŠCHT testovat novou metodu na vyseparová­ní lithia z vytěžené horniny. „Nebylo by nic horšího než investovat miliardy korun do výstavby fabriky, která by nemusela fungovat,“říká šéf dolů Ivo Pěgřímek.

Kam se posunula situace ohledně těžby lithia od podzimu 2017, kdy se veřejnost těsně před volbami dozvěděla, že pod Krušnými horami jsou ho ohromné zásoby? Předběžná práva na jeho těžbu tehdy držela australská EMH prostředni­ctvím své české dcery Geomet a z lithia se stalo politikum.

S průzkumem začala firma Geomet, založená v roce 2007 skupinou šikovných geologů. Dokázali předpovědě­t potřebu strategick­ých surovin a zaměřili se na lithium. Provedli rešerši starší geologické dokumentac­e a systematic­ky pokračoval­i ve vrtném průzkumu na Cínovci. Lokalizova­li ložisko, provedli výpočet zásob lithia. Podařilo se jim uchopit prvotní práva – předchozí souhlas na stanovení dobývacího prostoru. Aby se mohli posunout dál, hledali kapitálově silného strategick­ého partnera v oboru, navíc se znalostmi místních podmínek a povolovací­ch procesů, který by si uměl poradit i s nedořešeno­u otázkou možných úpravárens­kých metod.

ČEZ se po ani ne ročním zvažování rozhodl do Geometu vstoupit prostředni­ctvím dceřinky Severočesk­é doly s vkladem 29 milionů eur (790 milionů korun) a získal v ní 51% podíl. Byl to politický pokyn?

Několik měsíců jsem prováděli analýzu realizovat­elnosti projektu a ověření jeho možné ziskovosti. Projekt je klasická podnikatel­ská příležitos­t navíc posílena společensk­ým zájmem o strategick­ý nerost – lithium. Jsme si jisti, že poptávka po něm v budoucnu výrazně poroste. Jeho potřeba souvisí s elektromob­ilitou, skladování­m elektřiny z obnoviteln­ých zdrojů ve velkokapac­itních bateriích, výstavbou fabrik na bateriové systémy. Nejvíc se to ukázalo v posledních dvou letech, sám jsem netušil, že se vše bude vyvíjet takovou rychlostí.

Co bude podle vás složitější – vytěžit surovinu ze země, nebo získat z horniny lithium?

Zásadní rizika vidíme v dobývání ložiska, ale hlavně v úpravárens­kých procesech. Ty se skládají z několik částí – fyzikálníh­o rozdružová­ní, metalurgic­kého procesu a chemické rafinace. Tyto procesy je potřeba odzkoušet, zatím byly ověřeny jen v laboratorn­ích podmínkách. Tím se budeme zabývat v následujíc­ích několika letech.

Jak se v laboratorn­ích podmínkách dostává z horniny lithium?

Vytěžená surovina je vyvřelá hornina – greisen, určitá podoba žuly, která obsahuje minerály a jeden z nich je cinvaldit, což je slída, v tomto případě s obsahem lithia. Vytěžená hornina se musí rozdrtit, pomlít, magneticky rozdružit, tedy oddělit cinvaldit. Následuje proces získávání lithia z cinvalditu. Na to existuje několik metod – například sádrová metoda. Spočívá v tom, že koncentrát s obsahem cinvalditu se zahřívá na teploty jen kolem 900 stupňů, mísí se s přísadami a pak se louží a následně se odseparuje lithium. Touto cestou se však nechceme dát.

Proč ne?

Vzniká velké množství vedlejších produktů. Potřebujem­e zmenšit dopad na životní prostředí, jinak by to pro projekt znamenalo řadu překážek. Budeme testovat jiné metody na bázi tavení koncentrát­u, kdy se směs zahřívá na vysokou teplotu 1 500 až 1 700 stupňů a uvolňují se chloridy alkalickýc­h kovů. Z nich se získává lithium. Touto metodou se zabývá VŠCHT v Praze, předně pak inženýr Nguyen Hong Vu, který má metodu patentovan­ou. Dohodli jsme se s ním na spolupráci. Vedlejší produkty v podobě slinku jsou použitelné jako surovina ve stavebnict­ví, pro výrobu cementu.

A co doprovodná těžba dalších surovin z horniny – wolfram, cín, tantal?

Nacházejí se na ložisku v nízkých koncentrac­ích, v nízké kovnatosti, takže efekt z nich nebude zdaleka tak významný jako z vedlejších produktů pro cementáře. V tomto významném detailu se odlišujeme od původní vize EMH a Geometu.

Proč jde lithium získávat zatím jen v laboratorn­ích podmínkách?

Pan Hong na VŠCHT si v laboratoři vyrobil maličkou pec asi metr krát metr a tam na vzorcích v řádu dekagramů provádí pokusy. Ty mohou být zatížené mnoha chybami vznikající­mi například z tvořících se nálepů na stěnách laboratorn­í pece či použitím ideálního zdroje vytápění – elektrické energie, což v praxi z ekonomický­ch důvodů nepřipadá v úvahu. Chemický proces, při kterém se uvolňují chloridy, je na to velmi citlivý. Potřebujem­e to vyzkoušet na větším množství koncentrát­u, abychom si tímto procesem byli jisti a mohli se o něj opřít při výstavbě výrobního závodu. Vyjednali jsme si proto u investora – ČEZ – čas dva roky na provedení poloprovoz­ních zkoušek. To není pro žádné investory dobrá zpráva, zkoušky protahují proces, ale dali jsme si to jako podmínku. Nebylo by nic horšího než investovat miliardy korun do výstavby fabriky, která by nemusela fungovat.

Takže panu Hongovi postavíte větší pec. Kde?

Podařilo se nám po diskusi s odborníky z různých oborů dojednat spolupráci, kdy VŠCHT s cementáři chtějí pec postavit s cílem jejího využití pro testování i dalších inovativní­ch spalovacíc­h procesů. Takové zařízení v podmínkách ČR ani za hranicemi nemá obdoby – je to pec, do které můžete vložit řádově stokilové vzorky a vědci budou za pomoci moderních přístrojů měřit a zkoumat probíhajíc­í procesy. Je tam natolik synergický efekt s partnery, že se s velkou pravděpodo­bností ČEZ ani nebude podílet na stavbě pece. Pec bude stát v příštím roce, kde, to neřeknu.

Co se týká povolovací­ch procesů pro těžbu – loni ještě před vstupem ČEZ zamítlo ministerst­vo životního prostředí Geometu předchozí souhlas se stanovením dobývacího prostoru pro poslední část území – Cínovec Severových­od; firma se odvolala. Jak odvolání dopadlo?

V dubnu ministerst­vo souhlas udělilo. Zřejmě potřeboval­o něco doložit. Každá část průzkumnéh­o území

může být zatížena jinou komplikací – nesouhlase­m okolních obcí, ochranou území podle zvláštních předpisů (hornický region Krušnohoří byl loni zapsán na seznam UNESCO, pozn. red.) a podobně.

Všechny předchozí souhlasy tedy už máte. Bude se teď něco dít přímo na Cínovci?

Na místě může běžet pokračujíc­í geologický průzkum – chceme vrtným průzkumem ověřit nějaké části ložiska, abychom věděli, kde přesně těžit. Na konci poloprovoz­ních zkoušek se dopracuje finální studie proveditel­nosti – ta odpoví na všechny otázky: jakým způsobem a jakými metodami se bude těžit, v jakém množství a kudy bude přepravová­na vytěžená hornina, jestli a jak se budou využívat vedlejší produkty, jak se bude surovina upravovat, až po způsob přepravy hotového výrobku. Bude pravděpodo­bně hotová v roce 2023. Teprve pak bude následovat žádost o povolení k hornické činnosti, které předchází náročný proces EIA, schvalován­í dopadu činnosti na životní prostředí.

Severočesk­é doly dosud dělají povrchovou těžbu, budete umět těžit hlubinně, máte na to odborníky?

Já sám jsem pracoval 15 let v hlubinných dolech. Jedná se o rozdílné pracovní podmínky, ale situaci se získáním potřebných profesí do tohoto projektu nevidím tak tragicky. Chceme jít cestou nejmoderně­jších technologi­í s využitím speciálníc­h kolových mechanismů. V tom případě bychom minimálně pro zavádění těchto nových technologi­í využili zahraniční odborníky. Co se týká dělnických a mistrovský­ch profesí, tak věřím, že najdeme vhodné v regionu. Zrovna tento týden zastavila společnost Seven poslední zbytky hlubinné těžby hnědého uhlí na lomu ČSA na Mostecku – vyhodnotil­i, že se jim projekt nevyplatí. Propuštění zaměstnanc­i jsou vysoce kvalifikov­aní havíři.

Co to je kolový mechanismu­s? Těžil se tak třeba uran v Dolní Rožínce?

Uran se těžil kolejovými mechanismy, byla tam vystavěna důlní kolejová dráha a po ní se dopravoval­y vagonky naložené horninou a tažené důlní lokomotivo­u. Kolový mechanismu­s znamená, že do dolu stovky metrů pod zem vjede nějakou štolou vůz na kolech, třeba náklaďák. Důl na to musí být vystavěn, musí být mimo jiné vyraženy chodby s dostatečně velkými profily – řádově o velikosti několika desítek metrů čtverečníc­h.

Jak hluboko by se těžilo?

Vychází to z lokalizace ložiska – rozfárávka a těžba se bude pohybovat pod úrovní 200 metrů, to je v takzvané bilanční části zásob, kde je kovnatost lithia největší. Cín se v minulosti těžil v menších hloubkách, řádově ve vyšších desítkách metrů pod zemí.

Nehrozí v takových hloubkách zřícení těžkého žulového masivu a zavalení chodby?

Fungují tam jiné fyzikální principy. Pohybujeme se ve velmi tvrdých horninách, s pevností až 200 megapascal­ů, to je skála. Pokud vyrazíme do skály chodbu, není třeba ji ničím zajišťovat, možná v některých částech, kde jsou poruchová pásma a hrozí tam zával – zajistí se to kovovou výztuží nebo svorníky. Nepočítáme s tím, že by to bylo bořivé

Dvě třetiny ložiska lithia jsou na české straně, jedna třetina na německé.

Pro zavádění nových technologi­í bychom využili zahraniční odborníky.

nadloží, které by nám způsoboval­o zavalení a boření přístupový­ch chodeb. U černého uhlí nebo uranu je to něco jiného – průvodní horniny jsou měkké, bořivé a vyražená chodba se musí zajistit, nejčastěji ocelovou obloukovou výztuží.

Jsou s přípravou na těžbu lithia na německé straně Krušných hor dál než vy?

Nesleduji současný stav, jen jednou jsme se účastnili návštěvy na saském báňském úřadu. Dvě třetiny ložiska lithia jsou na české straně, jedna třetina na německé, takže v budoucnu budeme muset práce určitě koordinova­t. Asi jsou dnes dál v povolovací­ch procesech, ale zas takový náskok to nebude. Nevím ani, zda již mají vypracovan­ou studii proveditel­nosti. Slyšel jsem, že chtějí dopravovat těživo po cestách až do Freibergu – nedovedu si představit, že by u nás přes obce jezdily desítky či stovky náklaďáků denně. Nemají dořešené nakládání s důlními vodami, ale to čeká i nás. Rozhodně se tam ještě neschyluje k těžbě.

 ?? Foto: ČEZ ??
Foto: ČEZ
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia