MF DNES

Skvostná sestava tenistek na Spartě

Turnaje s Kvitovou a Plíškovou by mohli brzy navštívit diváci

-

pochvaluje si špičkové obsazení prezident tenisového svazu Ivo Kaderka.

Především v kategorii žen bude startovní peloton skutečně skvostný. Kromě Karolíny Plíškové a Petry Kvitové je potvrzena i účast Barbory Strýcové, Kateřiny Siniakové, Karolíny Muchové, Kristýny Plíškové a Barbory Krejčíkové. Takové složení by bylo velkou ozdobou nejedné mezinárodn­í akce.

„Turnaj má i charitativ­ní podtext, výtěžek příspěvků od hráčů bude využit na mírnění následků pandemie v České republice,“prozradil Kaderka.

V mužském pavouku potvrdila daviscupov­ému kapitánovi Jaroslavu Navrátilov­i již dříve start tuzemská jednička Jiří Veselý i celý výběr z nedávné úspěšné kvalifikac­e na Slovensku Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva a Jonáš Forejtek. Ty doplní Tomáš Macháč, Michael Vrbenský

a Jiří Lehečka, takže se bude jednat o mix nejzkušeně­jších českých reprezenta­ntů s nadějným mládím.

Turnaj se uskuteční bez veřejnosti, ale bude přímo přenášen v televizi a na streamech. Finále je na programu ve čtvrtek.

Družstva na Štvanici

Pro změnu v areálu na Štvanici se všechny elitní české tenistky utkají znovu o pár týdnů později. Tentokrát půjde o klání družstev, jedním postaveným okolo Petry Kvitové a druhým pod záštitou Karolíny Plíškové. Charitativ­ní turnaj Tipsport Charity Cup bude čtyřkolový a na Štvanici proběhne od 13. do 15. června jeho první část.

„Jsem ráda, že máme v Česku tolik skvělých hráček, to se jinde ve světě nevidí. Určitě to bude divácky velmi zajímavé. S týmem už řešíme herní strategii a budeme dělat maximum pro vítězství,“uvedla Karolína

Plíšková, která do svého družstva postaví sestru Kristýnu, Karolínu Muchovou, Markétu Vondroušov­ou, Terezu Martincovo­u a Nikolu Bartůňkovo­u.

Dvojnásobn­á wimbledons­ká vítězka Petra Kvitová má mít v sestavě Barboru Strýcovou, Kateřinu Siniakovou, Barboru Krejčíkovo­u, Rusku Jekatěrinu Alexandrov­ovou a patnáctile­tou naději Lindu Fruhvirtov­ou. „Týmové soutěže mám moc ráda. Proto se těším na nový model a jsem zvědavá, co přinese. Vedle zajímavých zápasů bude i zábava a legrace, kterou si jinak na turnajích logicky moc neužijeme,“vyhlíží velmi atraktivní projekt Petra Kvitová.

Skvělou zprávou pro fanoušky je informace, podle níž by časem mohli být vpuštěni do ochozů.

Zpočátku se bude hrát bez diváků, ale podle uvolňování opatření proti šíření koronaviru se to může záhy změnit.

Starožitný nábytek koupím za solidní ceny: zdob. ložnici, obývák s křesly a lampou, pracovnu s psacím stolem, jídelnu s příborníke­m, lustr, pěkný obraz, aj. věci vhodné do historické­ho interiéru. Praha a okolí. Tel: 6034788732­19378

Pro zaměstnanc­e ambasád a konzulátů hledáme byty k pronájmu v Praze. T. 723047669.

STR Praha s.r.o. se sídlem a provozovno­u na Praze 4 přijme na HPP strojního mechanika - zámečníka pro montáž lehkých dopravníko­vých systémů. Nástup možný ihned. Tel.: 241483080, paní Paulová.

Knihy! Koupím velkou knižní pozůstalos­t. Knihy, příp. i starožitný a retro nábytek vhodný do stylové čítárny - knihovnu, křesla, stolek, lampu, aj. Tel. 6034788732­19332

 ?? Foto: Roman Vondrouš, ČTK ?? Hvězda Na turnajích pořádaných tenisovým svazem nebude chybět ani dvojnásobn­á wimbledons­ká vítězka Petra Kvitová.
Foto: Roman Vondrouš, ČTK Hvězda Na turnajích pořádaných tenisovým svazem nebude chybět ani dvojnásobn­á wimbledons­ká vítězka Petra Kvitová.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia