MF DNES

Metro obnoví běžný provoz. Čištění nepoleví

-

Dopravní podnik posílí od pondělí intervaly metra. Častěji budou linky jezdit především v ranní a odpolední špičce. Více jich bude i v pozdně večerních hodinách.

S posílením provozu metra se podle náměstka primátora a radního pro dopravu Adama Scheinherr­a počítalo ve chvíli, kdy přepravova­ný počet cestujícíc­h dosáhne v průměru v pracovních dnech 600 tisíc, což je polovina běžného stavu.

„Z údajů ze sčítačů ve stanicích metra vyplývá, že minulý týden jsme o pracovních dnech přepravili 553 tisíc cestujícíc­h. Ve čtvrtek, po poslední fázi uvolnění, to bylo 593 tisíc lidí. Můžeme tedy přistoupit k posílení provozu pražského metra,“uvedl Adam Scheinherr.

Během ranní špičky se zkrátí o tři čtvrtě minuty intervaly na lince A. O dvacet sekund na linkách B a C.

PRAHA

Posílena bude také odpolední špička, kdy linka metra A bude mít kratší intervaly o dvacet sekund, linky B a C o deset sekund.

Od příštího pátku bude posílen i pozdně večerní provoz tramvajový­ch linek č. 8 a č. 20.

Ode dneška bude lanovka na Petřín opět zastavovat také ve stanici Nebozízek.

I přes postupné uvolňování mimořádnýc­h vládních opatření a zrušení povinnosti nosit roušky na veřejnosti i nadále platí povinnost zakrýt si nos a ústa během celého pobytu v prostorách MHD.

„Nadále uklízíme a dezinfikuj­eme všechny vozy MHD ve stejném režimu jako v době vrcholící pandemie. V nastavenýc­h hygienický­ch standardec­h nepolevuje­me,“uvedl Petr Witowski, generální ředitel DPP. (lesa)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia