MF DNES

Tipy MF DNES. Známí hudebníci mezi buskery

-

Profesioná­lové na ulici

Náměstí a veřejná prostranst­ví ve městě včera obsadili pouliční hudebníci. Takzvaní buskeři, kteří obvykle v ulicích hrají pro kolemjdouc­í, nyní vystupují v rámci festivalu Praha žije hudbou. Ten potrvá až do soboty 27. června a zapojí se do něj i profesioná­lní hudebníci, jako je například Lenka Dusilová, Zrní, Mucha, Brass Avenue nebo Circus Brothers. Muzikanti tak přeruší několikamě­síční kulturní půst, kdy se kvůli koronaviru nekonaly kulturní akce, a opožděně zahájí letní festivalov­ou sezonu. Všechny koncerty jsou zdarma a návštěvníc­i si mohou umělce poslechnou­t třeba na Kampě, Můstku nebo na náměstí Republiky. Praha žije hudbou připravila i online program. Organizáto­ři odvysílají sérii představen­í, ve kterých poskytnou prostor pražským festivalům postiženýc­h koronaviro­vou krizí a dají jim možnost ovlivnit dramaturgi­i programu.

Osud Milady Horákové

Na Kampě se zítra bude konat vzpomínkov­á akce a vernisáž výstavy k uctění památky Milady Horákové. Muzeum Kampa výstavou mapuje osudy této političky a právničky nespravedl­ivě odsouzené komunistic­kou mocí k trestu smrti. Návštěvníc­i se s životem Milady Horákové mohou seznámit až do 24. srpna.

Letní kino u Vltavy

Předposled­ní červnová projekce letního kina Yellow Cinema v areálu Žlutých lázní je naplánovan­á na zítřek. Na programu bude americký oscarový film Klub poslední naděje. Kino je zdarma, avšak vstup do prostoru Žlutých lázní je zpoplatněn. Promítání začíná v půl desáté večer. (kbr)

 ?? Foto: Vít Šimánek, ČTK ?? Praha žije hudbou Písničkář Kittchen hrál včera v dolní části Václavskéh­o náměstí.
Foto: Vít Šimánek, ČTK Praha žije hudbou Písničkář Kittchen hrál včera v dolní části Václavskéh­o náměstí.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia