MF DNES

Veletrhy budou na podzim a v českém duchu

-

Pořadatelé veletrhů v Praze připravují akce na podzim. V letňanském areálu PVA EXPO se podle největšího organizáto­ra veletrhů a výstav, společnost­i ABF, uskuteční především akce podporujíc­í české vystavovat­ele.

Na druhou část roku se chystá také holešovick­é Výstaviště Praha, kde však kvůli nejistotě a dlouho nezveřejně­ným podmínkám pro konání veletrhů bylo mnoho akcí s předstihem zrušeno.

Konání veletrhů je po nucené pauze kvůli vládním opatřením proti

PRAHA

koronaviru znovu možné od pondělí. Účastnit se jich může maximálně 5 000 lidí ve stejný čas, návštěvníc­i musejí být rozděleni do sektorů s vlastním zázemím. V jedné části přitom nesmí být víc než tisíc lidí.

„Princip veletrhu rozdělenéh­o na zóny si úplně neumíme prakticky představit, ale jsme samozřejmě rádi, že k určitému rozvolnění došlo. V obecné rovině tedy znovuotevř­ení možnosti konání veletrhů a akcí vítáme, nicméně realizaci vládního nařízení vnímáme se spornými pocity,“uvedl předseda představen­stva Výstaviště Praha Tomáš Hübl.

„Na výstavišti PVA EXPO Praha v Letňanech využijeme nejmoderně­jších technologi­í, zavedeme online a bezkontakt­ní registrace a zjednoduší­me veškeré standardní procesy na našich akcích, aby bylo možné odbavovat je s minimálním mezilidský­m kontaktem,“řekl generální ředitel ABF Tomáš Kotrč.

Organizáto­ři veletrhů podle Hübla řadu akcí na podzim zrušili. Nemají jistotu, že stejné podmínky jako nyní budou za několik měsíců platit, a bojí se podle něj velkých finančních ztrát. Na vnější ploše holešovick­ého výstaviště se na podzim podle Hübla bude konat Dyzajn Market. Věří, že se uskuteční i veletrhy jako Festival Evolution, Czech Online Expo, Beauty Forum či sportovní veletrh Marathon Expo.

Jaro až na konci léta

Naopak v Letňanech se uskuteční některé akce původně plánované na jaro. Na konci srpna to bude automobilo­vá výstava Autoshow Praha,

mimořádně v září se bude konat veletrh chovatelsk­ých potřeb pro domácí zvířata For Pets. Chystá se také veletrh zahradní architektu­ry, zeleně, nábytku, zahradní a komunální techniky For Garden souběžně se stavebním veletrhem For Arch.

„Letošní podzim v PVA EXPO Praha bude v ryze českém duchu. Chceme primárně podpořit české vystavovat­ele a propojit je s českými potenciáln­ími dodavateli, klienty a návštěvník­y,“uvedl Kotrč. (ČTK)

 ??  ?? Dyzajn Market Jednou z akcí na holešovick­ém Výstavišti byl Dyzajn Market, který se zopakuje na podzim.
Dyzajn Market Jednou z akcí na holešovick­ém Výstavišti byl Dyzajn Market, který se zopakuje na podzim.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia