MF DNES

Při nehodě se zranili kojenci, pak zemřel motorkář

-

ČISTÁ, TŘEBÍČ Uplynulý víkend s dusným vedrem i prudkým deštěm opět zhoršil nehodovou statistiku, která se ani bez něj nevyvíjí úplně příznivě.

Při nehodě tří aut u Čisté na Mladoboles­lavsku se v sobotu dopoledne zranilo celkem šest lidí. Dvě malé děti v kojeneckém věku jsou vážně zraněné, těžká zranění mají i dva dospělí.

Obě děti po zajištění na místě přepravil vrtulník a sanitka do pražské nemocnice v Motole. „Utrpěly velmi vážná poranění vyžadující intenzivní lékařskou péči,“uvedla mluvčí středočesk­é záchranky Petra Effenberge­rová. Dva vážně zraněné dospělé postupně přepravil druhý vrtulník do liberecké nemocnice. Jednoho člověka se středně těžkým poraněním převezli záchranáři do pražské nemocnice Vinohrady a jeden lehce zraněný je v mladoboles­lavské nemocnici.

Příčinu a okolnosti nehody, která se stala po půl jedenácté, podle policejní mluvčí Vendulky Marečkové policisté vyšetřují. Po dobu zásahu na místě dopravu odkláněli a silnice zůstávala uzavřená celkem dvě hodiny.

Motorkář vyjel ze silnice

Tragický byl i včerejšek. Po další vážné nehodě v Budišově na Třebíčsku zemřel včera motorkář. Vážným zraněním na místě podlehl.

Nehoda se stala také dopoledne před jedenáctou hodinou. Podle policie projížděl devětatřic­etiletý řidič motocyklu levotočivo­u zatáčkou, z dosud neznámých příčin nezvládl řízení a vyjel mimo silnici, kde narazil do lampy. Na místo vyjela sanitka záchranářů a letěl vrtulník letecké záchranné služby z Jihlavy. Ještě předtím, než přijeli záchranáři, se motocyklis­tu snažili resuscitov­at svědci havárie podle pokynů operátorky linky 155. Muže se však nepodařilo zachránit. „Svým vážným zraněním na místě podlehl,“uvedl mluvčí záchranky na Vysočině Petr Janáček.

Za první pololetí zemřelo při nehodách na silnicích v Česku podle policejní statistiky 226 lidí, což je o sedm víc než ve stejném období loňského roku.

 ?? Foto: HZS ?? Sobotní nehoda u Čisté, ke které startovaly dva vrtulníky.
Foto: HZS Sobotní nehoda u Čisté, ke které startovaly dva vrtulníky.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia