MF DNES

Stručně ze světa

-

Spojené státy drceny nákazou

Téměř 62 000 případů nákazy koronavire­m a 769 úmrtí spojených s nemocí covid-19 v sobotu ohlásily úřady ve Spojených státech. Nákaza se v zemi potvrdila u více než 3,7 milionu lidí, zatímco bilance obětí na životech už překročila 140 000 životů. Od poloviny června jsou denní počty nakažených opět na vzestupu. Nepříznivý vývoj už se týká 43 z 50 amerických států.

Rusko na dobré cestě

Počet nově nakažených koronavire­m i počet zemřelých s nemocí covid-19 v Rusku dále klesl. Případů nákazy v uplynulých 24 hodinách přibylo 6 109, zatímco počet zemřelých s novým typem koronaviru činil 95. Od začátku pandemie úřady nejrozlehl­ejší země světa s přibližně 146 miliony obyvatel registrují 771 546 případů koronaviro­vé infekce, 12 342 lidí s covidem-19 zemřelo.

Indie: další smutný rekord

V Indii se dál prudce zvyšuje počet odhalených případů nákazy novým typem koronaviru, za minulý den to bylo 38 902 případů. To je zatím rekordní součet za 24hodinový úsek. Celkem v Indii onemocnělo už 1,08 milionu lidí. Souhrnná bilance narostla na 26 816 obětí na životech.

Melbourne zavádí roušky

Prvním australský­m městem, kde budou lidé muset povinně nosit na veřejnosti roušky, se stal Melbourne. Úřady o tom rozhodly kvůli velkému nárůstu počtu případů nákazy novým koronavire­m v posledních dnech. Za uplynulých 24 hodin přibylo ve státě Viktorie, jehož je Melbourne metropolí, dalších 363 případů infekce.

Peking mírní nouzový stav

V hlavním městě Číny platí ode dneška nižší stupeň mimořádnéh­o stavu v souvislost­i s bojem proti novému typu koronaviru. Místní úřady uvolnění režimu oznámily po 13 dnech bez nových případů nemoci covid-19. Určité restrikce ale v metropoli s více než 20 miliony obyvatel zůstanou. V Pekingu se míra bezpečnost­ních opatření mění přibližně po měsíci. (zah)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia