MF DNES

Události kolem viru

-

16 a půl milionu případů

Celkový počet onemocnění koronavire­m ve světě včera překonal šestnáct a půl milionu. Téměř 660 000 lidí v souvislost­i s chorobou covid-19 zemřelo, Přes deset milionů infikovaný­ch se uzdravilo. (zah)

Vietnam uzavřel velké město

Vietnam včera kvůli vzrůstajíc­ímu počtu infekcí nařídil dvoutýdenn­í uzávěru třetího největšího města Danang, ze kterého v minulých dnech evakuoval desítky tisíc lidí, převážně domácích turistů. Úřady zrušily veškerou veřejnou dopravu z milionovéh­o města a do města a v turisty oblíbeném městě uzavřely pláže. V 95milionov­ém Vietnamu se od propuknutí epidemie nemoci covid-19 nakazilo koronavire­m 431 lidí. (ČTK)

V Číně znovu přituhuje

Čína včera oznámila 68 nových případů nákazy koronavire­m, většinu v novém ohnisku na západě země v Ujgurské autonomní oblastí Sin-ťiang. V regionu se od 16. července, kdy byl oznámený první případ, prokázalo 235 nakažených. Zatím není jasné, kde se první z nich – 24letá zaměstnank­yně obchodního centra v Urumči – koronavire­m infikovala. (ČTK)

Virus se přenesl na kočku

V Anglii se kočka nakazila koronavire­m od svých majitelů, což je podle serveru BBC první známý případ, kdy se v Británii tato infekce objevila u domácího mazlíčka. Kočka i členové rodiny, která ji chová, jsou už v pořádku. Podle Světové zdravotnic­ké organizace patří kočky ke zvířatům, která jsou nákaze koronavire­m nejnáchyln­ější. (ČTK).

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia