MF DNES

Senátoři obhajují mandát ve třech obvodech

-

PRAHA V Praze 1, 5 a 9 budou obhajovat své křeslo dosavadní senátoři. Za první městskou část to bude Václav Hampl, o křeslo se bude ucházet také poslankyně ODS Miroslava Němcová, zastupitel Prahy 2 a aktivista Robert Veverka za Piráty, ředitel neziskové organizace Jakub Štědroň za ČSSD, antropolog Ivo T. Budil za Trikolóru a architekt Milan Urban za SPD. Vládní hnutí ANO v obvodu kandidáta nepostaví. Celkem se v obvodu o křeslo chce ucházet osm kandidátů.

Registraci do podzimních voleb do Senátu v obvodu Praha 5 podalo sedm kandidátů. Mandát bude podle informací stran obhajovat advokát Václav Láska, proti němu se postaví mimo jiné za ČSSD a ANO ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík (ČSSD) a překladate­l, publicista a bývalý diplomat Michael Žantovský s podporou opozičních ODS, TOP 09 a STAN.

Do senátních voleb se za volební obvod číslo 24, který zahrnuje většinu území Prahy 9, přihlásilo 11 kandidátů včetně nynějšího senátora Davida Smoljaka (STAN). Kandiduje také historik, bývalý voják z povolání a nynější ředitel Památníku Lidice Eduard Stehlík za koalici ODS a KDU-ČSL. Za Trikolóru kandiduje někdejší poslanec a předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia