MF DNES

praktické informace

-

Vjezd do lázeňské zóny:

V lázeňském centru je regulovaný pohyb aut. Zajet se sem dá jen se zaplaceným poplatkem 100 korun. Jednorázov­ý vjezd do lázeňského území Karlových Varů je umožněn pro hosty hotelů za účelem vyložení nebo naložení zavazadel v den příjezdu a v den odjezdu. Parkování ve městě je pouze na vyhrazenýc­h plochách.

Železnice:

Karlovy Vary mají dvě železniční nádraží. Horní leží na hlavní trati z Chebu na Ústí nad Labem, dolní nádraží pak na místní trati přes Bečov do Mariánskýc­h Lázní. Tato trať patří podle některých cestovatel­ů mezi nejkrásněj­ší v Evropě.

Řeka ohře:

Díky Ohři, která je velmi vstřícná vůči vodákům, patří Karlovy Vary k jejich oblíbeným zastávkám.

lanovka na Dianu:

Lanová dráha má spodní nástupní stanici Stará louka (nedaleko od GH Pupp, mezistanic­i Jelení skok a výstupní stanici Diana. Jezdí denně, v létě od 9 do 19 hodin každých 15 minut. Zpáteční jízdenka pro dospělého přijde na 110 korun, děti platí 65 korun. Rodinná jízdenka je za 220 korun.

rozhledna Diana:

Od května do září je rozhledna přístupná v době od 9:15 do 18:45. Vstup je zdarma.

papilonia - motýlí dům:

Letová zóna exotickým motýlů má plochu 100 metrů čtverečníc­h. Návštěvníc­i se tady mohou volně pohybovat mezi motýli a fotit je bez omezení. Motýlí dům je přístupný denně, od května do září v době od 10 do 19 hodin. Vstupné pro dospělé je 90 korun, děti a důchodci zaplatí 50 korun. Rodinné vstupné (2 dospělí a 2-3 děti) stojí 250 korun.

muzeum Becherovka:

Muzeum se nachází na adrese: T. G. Masaryka 282/57. Otevírací doba je vždy od úterý do neděle 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00 hod. Základní prohlídka se degustací stojí 180 korun, pro děti bez degustace 50 korun. Nutná je ale rezervace předem.

 ??  ?? Karlovy Vary jsou krajské město, kam se dá dorazit autem, autobusem, vlakem a dokonce i letadlem
Karlovy Vary jsou krajské město, kam se dá dorazit autem, autobusem, vlakem a dokonce i letadlem

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia