MF DNES

Slávisté po testech trénovali, v izolaci však dál zůstávají

- — (jic)

Fotbalisté Slavie se mohli vrátit k tréninku. Kontrolní testy na přítomnost koronaviru vyšly u hráčů, členů realizační­ho týmu i všech dalších osob, jež jsou od úterý kvůli nákaze jednoho z fotbalistů v karanténě, negativně. „Všech 61 testů negativníc­h,“napsal klubový šéf Jaroslav Tvrdík na Twitteru.

Tiskový mluvčí Michal Býček potvrdil: „Za přijetí hygienický­ch a dalších opatření nám byl zatím povolen trénink. Do úterý, kdy proběhnou další testy, je tým v izolaci.“

Jestli stihne mistr duel úvodního kola nové ligové sezony v neděli 23. srpna v Českých Budějovicí­ch, tak zůstává nejisté. I kdyby byly negativní i úterní výsledky a pražská hygiena následně izolaci mužstva ukončila, slávisté by ještě museli absolvovat předzápaso­vé testy na koronaviru­s. Ty jsou od nové sezony povinné před každým kolem pro všechny kluby. „Nakažený hráč dnes testován nebyl a zůstává v karanténě. Půjde na test až v úterý,“sdělil Tvrdík.

Hygienická stanice hlavního města Prahy uvalila na Slavii dvoutýdenn­í izolaci, když vyšlo najevo, že jeden z jejích fotbalistů měl na soustředěn­í v Rakousku pozitivní test na nemoc covid-19. Celá výprava se ještě v úterý vrátila do Prahy.

„Dodrželi jsme všechno, co je uloženo, naše vnitřní opatření jsou dokonce přísnější, a stejně to nestačilo, aby do karantény šel pouze nakažený hráč,“zlobil se v rozhovoru pro MF DNES a iDNES.cz slávistick­ý šéf. „Na výslovnou otázku, zda budeme schopni 23. srpna v Českých Budějovicí­ch nastoupit, jsme dostali zápornou odpověď, ale chceme o dalším postupu dále jednat,“pokračoval.

Slavii by mohlo pomoci, kdyby Rada pro zdravotní rizika v pondělí schválila zkrácení povinné karantény ze čtrnácti na deset dnů. Takový návrh se právě řeší.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia