MF DNES

Řepík: Takové zápasy nás posouvají

- — Bohuslav Stehno

Tři výhry v řadě, jediný inkasovaný gól, dvakrát za pět dnů skolený Hradec a první místo v extraligov­é tabulce. Pohoda sparťanský­ch hokejistů v čele s jejich kapitánem Michalem Řepíkem je nejspíš zpátky.

Pražané za poslední pět dnů vyhráli všechny tři zápasy, což se jim nepodařilo od 22. prosince. Tehdy táhli dlouhou sérii vítězství, po níž ovšem upadli do vlny chyb, nedorazů a ztracených duelů.

Teď působí zase kompaktně. Poprvé proti Hradci předvedli výborné bruslení a vyhráli 3:0, Olomouc dokázali na jejím ledě srazit až ve třetí třetině urputného boje a vyhráli stejným výsledkem.

Při druhé srážce s Hradcem si včera ve vyrovnané bitvě poradili s obranou soupeře až v závěrečnýc­h dvaceti minutách a na svém ledě zvítězili 4:1.

Sparta ukázala všechno to, co jí v nevydařené­m období chybělo. Dobrý pohyb, výbornou výměnu pozic, chytré přihrávky a velký tlak do

PRAHA

branky. To vše korunoval kapitán Michal Řepík tříbodovým večerem a dvěma góly.

„Hradec hrál o hodně lépe než minulý zápas. Náš gólman Matěj Machovský měl dost těžkých zákroků a my jsme udělali pár chyb,“našel přesto drobné zádrhely ve sparťanské­m výkonu Michal Řepík. „Cítil jsem, že nám nejdou nohy, jak bychom si představov­ali. Byl to těžký zápas, ale po druhém a třetím gólu už jsme hru jistili.“

Skrz betony Mazance

Při své první gólové situaci číhal před brankou a čekal na Sobotkovu přihrávku ve správný okamžik, který přišel. Potom rychle vypálil a procedil kotouč skrz Mazancovy betony. „Snažil jsem se otočit kolem bránícího hráče, chtěl jsem jen dobře vystřelit. Ani jsem v první chvíli neviděl, jestli šel puk do rukou nebo mezi nohama,“popisoval kapitán.

Další gólovou akci sám krásně založil, rozhlédl se, uviděl obránce

Němečka a vyslal spoluhráče do jasné gólové šance. „David mi dal puk pěkně už ve středním pásmu, objel jsem Nedomlela a všiml jsem si, že má pořád rychlost a bruslí se mnou na stejné úrovni. Trochu jsem puk přidržel a dal mu to před prázdnou branku,“líčil Řepík.

Svou druhou trefu pak obstaral jednoduše, při power play Hradce mířil do volné klece a jen pojistil vítězství Sparty.

Trefa

Po utkání Řepík vyzdvihl i přístup spoluhráčů, kteří po několika podivně pokažených duelech neztratili sebedůvěru a dokázali zklidnit svou hru. Celkový projev Sparty se teď zdá také efektivněj­ší. Pražané dokážou promptně reagovat na vývoj zápasu i styl soupeře.

„Snažíme se na naší hře pracovat už směrem k play off. Kolem Vánoc jsme ztratili nějaká utkání. Můžeme se z porážek ponaučit, pracovat na detailech každý trénink a zlepšit se. Takové zápasy jako s Hradcem jsou dobré. Vyrovnaný stav neznamená, že je rozhodnuto, a nás takhle vyrovnané boje mohou posouvat,“kvituje Michal Řepík.

V probíhajíc­í sezoně už má na kontě 16 gólů, čímž se dostal na třetí místo extraligov­ých střelců.

S 32 kanadskými body je pak pátý v celkové produktivi­tě nejvyšší soutěže. Pro kouče Miloslava Hořavu a Josefa Jandače se český reprezenta­nt zdá být tím pravým vůdcem, který je do bitev o titul potřeba.

 ?? Foto: Michal Kamaryt, ČTK ?? Michal Řepík se raduje ze svého gólu.
Foto: Michal Kamaryt, ČTK Michal Řepík se raduje ze svého gólu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia