MF DNES

A přece to vyšlo. Němec už trénoval se Spartou

Hokejový mistr světa z roku 2010 Ondřej Němec se nadvakrát přesunul z Brna

- Petr Procházka reportér MF DNES

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až... Tohle přísloví každý zná. A teď trochu poupraveně: Tak dlouho přichází hokejista Ondřej Němec do Sparty, až skutečně přijde.

Mluvilo se o tom už několik týdnů, spekulace, zaručené výstupy, třaskavé dohady.

Včera mistr světa z roku 2010 se Spartou poprvé trénoval a minimálně pro zbytek letošní sezony skutečně pražský celek posílí.

„Trénink byl kvalitní, v kabině je moc dobrá atmosféra. Doufám, že pomohu tím, co nejlépe umím,“vyprávěl včera odpoledne Ondřej Němec pro klubový web. „Znám tu spoustu kluků. S Řepou (Michalem Řepíkem) jsem hrál, s Pecháčkem (Lukášem Pechem) se znám úplně odmala. Pepa Jandač mě dlouho trénoval. Je to tu fajn,“vyznal se.

V hokejovém životopise má zaknihovan­ou hodně zvučnou kariéru. Odchovanec Vsetína získal titul s Karlovými Vary, má tři medaile ze světových šampionátů a stříbro s pražským Lvem z KHL, kde působil dlouhé roky. No a ještě déle nyní v brněnské Kometě, s níž vybojoval další dva tituly.

Bylo prvotřídní senzací, když klub před pár týdny zveřejnil, že si letitá opora může hledat nové angažmá. Němec začal trénovat se Vsetínem a přemýšlel o zájmu Sparty.

PRAHA

Třaskavý přestup

První den, druhý, třetí... Už se bralo za hotovou věc, v jakém dresu přidá další extraligov­é starty.

Jenže Němec z ničeho nic znovu nastoupil za Kometu a hádejte proti komu. Proti Spartě.

„Poslední doba nebyla moc příjemná. Řešila se spousta pro mě až zbytečných věcí přes média,“řekl šestatřice­tiletý obránce k nepříjemné přetahovan­é. „Teď jsem rád, že jsem dostal šanci být ve Spartě. Udělám všechno pro to, abych pomohl tomuto skvěle šlapajícím­u týmu k vytouženém­u výsledku.“

Cíl je nejvyšší. Sparta po letech přešlapů a nezdarů prahne po zlatu. Má skvěle složené mužstvo a vede extraligov­ou tabulku. Ofenzivní bek s nálepkou vítězného typu hráče může být dalším klíčovým článkem do mozaiky. „Nejsem už nějaký vyjukaný kluk, hokej hraju už pár let. Nebojím se ambicí, vždyť právě pro vítězství se hokej hraje. Taková atmosféra mi vyhovuje, ba co víc, mám ji rád. Tlak mi nevadí. Hlavní je, aby tým co nejlépe prospíval,“podotkl Němec.

Jedno angažmá v Praze už má za sebou. Válel v barvách Lva, také v O2 areně, kde má nyní domácí stánek i Sparta.

„V Praze mám stále byt, nemusel jsem proto hledat bydlení. Přijel jsem do svého. Rodina za mnou může kdykoliv dorazit. To pro mě byl hodně důležitý aspekt,“pochvaluje si Ondřej Němec. „Musí do sebe zapadnout i nejmenší detaily. Pak může titul cinknout.“

Sám to cinkání už fakt dobře zná.

 ?? Foto: 2 x hcsparta.cz a Václav Šálek, ČTK ?? Přesně před týdnem nastoupil Ondřej Němec v tomhle utkání za Kometu proti Spartě, přestože ho brněnský klub předtím uvolnil. Právě do Sparty měl zamířit. Dočkal se až včera, viz oba menší výřezy.
Foto: 2 x hcsparta.cz a Václav Šálek, ČTK Přesně před týdnem nastoupil Ondřej Němec v tomhle utkání za Kometu proti Spartě, přestože ho brněnský klub předtím uvolnil. Právě do Sparty měl zamířit. Dočkal se až včera, viz oba menší výřezy.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia