MF DNES

Díky Ameriko! Plzeň uctila veterány z války

-

Poděkování­m válečným veteránům z 2. světové války začaly včera v Plzni čtyřdenní Slavnosti svobody, kterými si město připomíná osvobození města v květnu 1945. Plzeň osvobozova­li američtí i belgičtí vojáci. Hlavní vzpomínkov­á akce se odehrála u památníku „Díky, Ameriko!“na Americké třídě. Slavností se v Plzni v minulosti účastnily desítky tisíc lidí, ale druhým rokem se kvůli epidemii koronaviru odehrávají hlavně formou komorních pietních aktů a na internetu. Nicméně i letos například členové klubů vojenské historie v dobových uniformách jezdí po západních Čechách. (ned)

 ?? Foto: Petr Eret, MAFRA ?? Pieta na Americké Včerejším kladením věnců u památníku Díky, Ameriko! pokračoval­y v Plzni Slavnosti svobody. Připomínaj­í osvobození americkou armádou v květnu 1945.
Spanilá jízda Příznivci amerických vojenských aut z období 2. světové války brázdí v posledních dnech západ Čech. V úterý byli v Plané (vlevo a vpravo dole).
2x foto. Petr Eret, MAFRA
Foto: Petr Eret, MAFRA Pieta na Americké Včerejším kladením věnců u památníku Díky, Ameriko! pokračoval­y v Plzni Slavnosti svobody. Připomínaj­í osvobození americkou armádou v květnu 1945. Spanilá jízda Příznivci amerických vojenských aut z období 2. světové války brázdí v posledních dnech západ Čech. V úterý byli v Plané (vlevo a vpravo dole). 2x foto. Petr Eret, MAFRA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia