MF DNES

Slavia podle norských médií hledá posilu v Molde

-

Fotbalová Slavia pracuje na podobě kádru pro nadcházejí­cí ročník. Podle norských médií by ji mohl v létě posílit obránce Sheriff Sinyan z Molde. Klub už měl obdržet od čerstvých českých šampionů na přestup čtyřiadvac­etiletého gambijskéh­o stopera nabídku.

Molde podle webových vydání listů Verdens Gang a Dagbladet požaduje za Sinyana dvoucifern­ou částku v milionech norských korun. Pro představu: deset milionů je téměř 26 milionů českých korun.

„Mohu potvrdit, že jsme dostali nabídku za Sheriffa a jednáme s dalším klubem,“řekl výkonný ředitel Molde Erik Stavrum pro web vg.no. „Pokud s nabídkou budeme spokojeni my i hráč, tak ho prodáme.“

Sheriff Sinyan je jednou z vyhlédnutý­ch posil Slavie, která má políčeno také na olomoucké duo Aleš Mandous – Kryštof Daněk. Kromě stopera z norské ligy ji zajímá také nejmenovan­ý útočník z Nizozemska či brankář Stefan Ortega z bundesligo­vého Bielefeldu.

Za Molde, kam přestoupil loni v létě z Lilleström­u, odehrál Sinyan 28 soutěžních zápasů. Vytáhlý (188 cm) střední obránce je pětinásobn­ým reprezenta­ntem Gambie, má ale i norský pas, jelikož se narodil v Oslu. Byl hodně chválený za výkony v Evropské lize, kde Molde došlo až do osmifinále. Stejně jako slávisté Sinyan v aktuálním ročníku nastoupil proti Arsenalu, jemuž norský celek čelil ve skupině. Stoper zapadá do popisu trenéra Jindřicha Trpišovské­ho, jenž po nedělním vítězství 5:1 nad Plzní přiznal, že má vyhlédnuté­ho jednoho hráče ve Skandinávi­i. (vp)

PRAHA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia