MF DNES

Za střelbu na úřednici byl muž obviněn z vraždy

-

PRAHA Policie obvinila muže, který v Praze zastřelil ženu na úřadu práce, z několika závažných trestných činů včetně vraždy. Navrhuje pro něj vazbu.

„Dnešního dne (ve čtvrtek, pozn. red.) podala státní zástupkyně Obvodnímu soudu pro Prahu 2 návrh na vzetí do vazby proti jedné fyzické osobě. Termín či výsledek vazebního zasedání mi není znám,“uvedl mluvčí pražského městského státního zastupitel­ství Aleš Cimbala.

Soud by měl o návrhu na vazbu rozhodovat zřejmě dnes, a to s vyloučením veřejnosti a jakýchkoli médií.

Šestašedes­átiletého muže zadrželi policisté v centru Prahy několik hodin po střelbě. Měl u sebe nelegálně drženou zbraň. Další zbraň – podomácku vyrobenou brokovnici – objevila policie v jeho autě.

Ve středu policisté uvedli, že zadržený své činy popisuje a přiznává se k nim. Vedle zastřelení ženy na úřadu práce v Bělehradsk­é ulici ho policie spojuje také s pátečním politím jiné ženy kyselinou ve Středočesk­ém kraji a s následným sobotním výbuchem nástražnéh­o systému a zraněním policisty v bytě v pražské Libni. Incident v Libni kvalifikov­ala jako pokus o vraždu.

Z výslechu muže podle policie vyplývá, že chtěl v páchání zvlášť závažných zločinů pokračovat. Motivem byla msta za údajná příkoří. Zastřelené úřednici písemně vyhrožoval už v roce 2016. V minulosti totiž neúspěšně žádal o podporu v nezaměstna­nosti. Server Seznam Zprávy napsal, že okolnosti souvisejíc­í s útoky zadrženého muže zkoumá i Generální inspekce bezpečnost­ních sborů. (iDNES.cz, ČTK)

Video na praha.idnes.cz

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia