MF DNES

Neslyšící ženu zabil narkoman, hrozí mu doživotí

-

Policie již objasnila brutální vraždu, k níž došlo v rodinném domě v Libochovic­ích na Litoměřick­u. Šestapades­átiletou osaměle žijící a neslyšící Jarmilu L. podle vyšetřovat­elů zavraždil třiatřicet­iletý narkoman, který se vetřel do přízně oběti.

Kriminalis­té jej obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy a přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněn­ého opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu 15 až 20 let vězení, případně i doživotí.

„Motivem jednání muže, který je dlouhá léta závislý na drogách, byl majetkový prospěch,“uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek. Podle zdrojů MF DNES oběť svého vraha dobře znala, pomáhal jí totiž s rekonstruk­cí domu. Žena mu dokonce v dobré víře půjčila klíče od domu, chovala k němu totiž přátelský vztah.

„Byl pro ni něco jako syn, kterého neměla,“prozradil zdroj dobře informovan­ý o průběhu vyšetřován­í.

Vrah ženu ubil tupým předmětem, pak ji na zemi zastlal peřinami a dekami. Jakmile z domu ukradl cennosti, zamkl ho a odjel v červeném Renaultu oběti. Když se zavražděná několik dní neozývala dceři žijící v Praze, šla dům obhlédnout sousedka, která od něj měla rovněž klíče. Ta zesnulou našla a zalarmoval­a policisty, kteří pak vraha zadrželi na Benešově náměstí v Teplicích. (tom)

LITOMĚŘICK­O

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia