MF DNES

Zápas o titul s jedničkou. Co víc si přát?

- — Karel Knap

Skoro pět let čekala tenistka Karolína Plíšková na návrat do grandslamo­vého finále. Ve Wimbledonu do něj dokvačila, když už jí věřil jen málokdo.

„Pořád tomu nemůžu uvěřit. Před turnajem jsem toužila postoupit do druhého týdne. Ani mě nenapadlo, že bych mohla hrát o titul,“řekla na videotisko­vce po triumfu nad Sabalenkov­ou 5:7, 6:4, 6:4.

Jak jste nesla ztrátu první sady po vlastní dvojchybě?

Byla jsem hodně naštvaná, protože jsem předtím měla tolik šancí! Navíc jsem ještě před tím deblem nedala dva lehké údery. Asi na minutu jsem měla chuť se vším seknout. Musela jsem zůstat trpělivá, což je náročné. Zvlášť pro mě.

Kouč Bajin vás povzbuzova­l navzdory horším výsledkům v úvodu sezony. Byl po utkání dojatý?

Myslím si, že na mě byl pyšný. Povídal mi: „Vidíš, jsi ve finále, jak jsem předpovída­l.“Neztratil víru v moje schopnosti. Měl radost, že jsem to zvládla, i když mi jeden set tak blbě utekl.

Co vás rozesmálo před servisem při mečbolu?

No ten nadhoz. Byl tak šílený, že mě to pobavilo. Musela jsem míč chytit. Prala jsem se s nervozitou. Nakonec naštěstí úspěšně.

Jak se vyvíjí váš vztah k Wimbledonu? Už ho máte ráda?

Ne, ještě ne. (směje se) zase o maličko zlepšil.

Ale vztah se

Překvapila jste něčím sama sebe při nečekaném tažení do finále?

Dokázala jsem si, že nejsem odepsaná, jak si hodně lidí myslelo. Leckdo říkal, že je se mnou konec. Já ne. Ani na vteřinu mě to nenapadlo.

O grandslamo­vou trofej se utkáte podruhé, naposled jste se o ni ucházela na US Open 2016. Čeká vás světová jednička Bartyová. Co vy na to?

Nemohla jsem si přát nic lepšího. Ve finále přece chcete narazit na nejlepší hráčku. Jejímu stylu se hodně těžko čelí, zvlášť na trávě. Ona sice už má titul z Roland Garros, ale ve finále Wimbledonu je taky poprvé. Obě máme šanci. Snad to bude dobrý zápas.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia