MF DNES

První techno po covidu za účasti policie

-

V Krušovicíc­h na Rakovnicku se o víkendu konala technopart­y, nejspíš první po koronaviro­vých opatřeních. Účastnilo se jí asi 700 lidí. Na akci dohlíželi policisté.

V noci na sobotu kvůli nočnímu klidu hudební produkci policisté přerušili. Odvolali se při tom na obecní vyhlášku, kterou tato akce nesplňoval­a. Podle informací iDNES.cz policie zabavila kabely, hudba se však ozývala i nadále. Během noci zadrželi policisté jednoho muže a u dalších sedmi lidí řešili přestupky a trestné činy v dopravě.

Akce na kopci za Krušovicem­i začala v pátek vpodvečer. Zpočátku se jí účastnilo kolem 400 lidí, v sobotu dopoledne jich bylo 500 a pak na 700. Včera dopoledne někteří z místa odjížděli. „V této chvíli hraje ztišená hudba. Během noci policisté zadrželi jednoho muže cizí státní příslušnos­ti pro podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Dále jsme na místě řešili tři trestné činy a čtyři přestupky v oblasti dopravy. Jinak jsme žádné incidenty řešit nemuseli,“řekla krajská mluvčí policie Lucie Nováková.

Od občanů obce policisté v noci obdrželi 15 oznámení o rušení nočního klidu.

Policisté nadále situaci monitorují a dohlížejí na odjezd účastníků. U všech řidičů provedli dechové zkoušky na alkohol a u některých i testy na drogy. Technopart­y se konala na pozemku, který měl více vlastníků. Protikoron­avirová opatření, jako případné roušky a testy, policisté s technaři podle reportéra MF DNES neřešili. (iDNES.cz)

 ?? Foto: Petr Topič, MAFRA ??
Foto: Petr Topič, MAFRA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia