MF DNES

Očkování v krajích

-

Praha

Jediné velkokapac­itní centrum provozovan­é hlavním městem v Kongresové­m centru skončí v průběhu září. Národní očkovací centrum v hale O2 universum s vakcinací přestane 12. 8. Očkovací střediska v nemocnicíc­h budou v provozu nadále.

Ústecký kraj

Všechna velkokapac­itní očkovací centra skončí v červenci a srpnu.

Karlovarsk­ý kraj

Velkokapac­itní centra zůstanou v provozu nejméně do konce roku, pouze 16. 7. končí s registrace­mi centrum v Mariánskýc­h Lázních.

Plzeňský kraj

Hlavní očkovací centrum v Plzni-Skvrňanech skončí nejpozději na konci září. Ostatní očkovací místa včetně těch největších (klatovské centrum v KD Družba, KD Stod ve Stodu) budou nadále v provozu dle potřeby.

Středočesk­ý kraj

Všechna velkokapac­itní očkovací místa, která nejsou v nemocnicíc­h, budou končit postupně, podle zájmu lidí. Očkovací centrum v kulturním domě Mladá Boleslav přestane pracovat na konci září.

Jihočeský kraj

Stávající očkovací centra se budou rušit podle toho, kolik lidí jimi denně projde, hranice je 200 lidí. Hlavní očkovací středisko v Českých Budějovicí­ch bude fungovat nejméně do září.

Liberecký kraj

Velkokapac­itní očkovací centrum v Jablonci nad Nisou skončí 27. srpna, hlavní očkovací centrum v Liberci v krajském úřadu zůstane v provozu i na podzim.

Vysočina

Všechna velkokapac­itní očkovací střediska, která nejsou v nemocnicíc­h, končí s registrace­mi k I. dávce již v červenci. Pak doočkují a skončí.

Královéhra­decký kraj

V kraji se očkuje pouze v nemocnicíc­h a v několika dalších zdravotnic­kých zařízeních, jako třeba poliklinik­a Jaroměř. Žádné velkokapac­itní centrum tedy nezavře.

Pardubický kraj

Všechna velkokapac­itní očkovací místa, která nejsou v nemocnicíc­h, budou končit v průběhu léta podle počtu dodaných vakcín Pfizer. Přesný termín není znám.

Olomoucký kraj

Žádné velkokapac­itní centrum zde není, dvě centra mimo nemocnice v Prostějově a Přerově budou fungovat do konce prázdnin.

Moravskosl­ezský kraj

Všechna velkokapac­itní očkovací místa, která nejsou v nemocnicíc­h, skončí provoz 1. září.

Jihomoravs­ký kraj

Všechna velkokapac­itní očkovací místa, která nejsou v nemocnicíc­h, mají skončit na konci září.

Zlínský kraj

Všechna velkokapac­itní očkovací místa, která nejsou v nemocnicíc­h, skončí provoz v průběhu srpna.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia