MF DNES

Číňan našel svého před čtvrtstole­tím uneseného syna

-

Jedenapade­sátiletý Kuo Kang-tchang z Číny našel po téměř čtvrt století svého syna, kterého jako dvouleté batole unesli v roce 1997 obchodníci s lidmi od jejich domu v provincii Šan-tung. Otec od té doby po synovi pátral, projel kvůli tomu na motorce přes 500 000 kilometrů napříč státem, napsal server britské BBC. Ten také poznamenal, že únosy dětí jsou v této asijské zemi velký problém, ročně jich takto zmizí tisíce.

Identitu Kuova syna prokázaly testy DNA. Podle zpravodajs­kého serveru Global Times ho díky rozborům DNA policie také našla. Policisté rovněž vypátrali a zatkli dva podezřelé z únosu. Více informací o tom, jak se podařilo uneseného vypátrat, nicméně zatím není k dispozici. Podle BBC se syn našel v sousední provincii Che-nan, kde žil.

Kuo Kang-tchang ve snaze nalézt svého ztraceného potomka údajně projel na motocyklu 20 čínských provincií, kam ho zavedly různé tipy. Při dopravních nehodách si prý zlomil několik kostí a poškodil deset motorek. Na misi podle svých slov utratil životní úspory – když mu peníze došly, spal pod mosty a žebral o jídlo.

Za tu dobu se stal rovněž významným členem organizací, které se zaměřují na pohřešovan­é. Pomohl nejméně sedmi rodičům, aby se shledali se svými unesenými dětmi. Osud otce a syna inspiroval film z roku 2015, ve kterém hrál hongkongsk­ý herec Andy Lau. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia