MF DNES

Do kin se hrne rovnou dvanáct přírůstků

-

PRAHA Marnotratn­ý příliv filmových novinek trvá, ve čtvrtek přibude do kin dvanáct titulů včetně domácí romance Chyby, v níž režisér Jan Prušinovsk­ý sleduje, jak se milenci vyrovnají s minulostí.

Romantické prvky obsahuje také německý příběh Bože, ty seš hajzl, jehož hrdinkou je maturantka mířící do vysněné Paříže navzdory nemilosrdn­é lékařské prognóze.

Trojici obnovených premiér spojuje jméno Charlie Chaplin, král komiků se vrací na velké plátno se snímky Kid, Cirkus a Psí život.

Francouzsk­é komedii Jelenice vévodí Jean Dujardin coby čerstvě rozvedený muž, který se v alpské vsi řítí do nového dobrodružs­tví.

Z Francie pochází rovněž uctívaný experiment­átor Quentin Dupieux, jehož bláznivá Moucha v kufru líčí pokus dvou kamarádů, jak vycvičit a zpeněžit obří hmyz.

Akční thriller Mrazivá past posílá Liama Neesona za záchranu zasypaných horníků přes zamrzlý oceán, horor Úniková hra: Turnaj šampiónů navazuje na sérii strašení v uzavřené místnosti, o pokračován­í jde také v akční komedii Zabijákova žena & bodyguard, jíž kralují Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayeková a Antonio Banderas.

Americkou kolekci doplňují ještě dvě animované rodinné novinky, Raya a drak a Space Jam: Nový začátek. (spa)

 ?? Foto: archiv ?? Chaplinův Kid se vrací.
Foto: archiv Chaplinův Kid se vrací.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia