MF DNES

Praktické informace

-

Jak se tam dostat:

Karviná je autem zhruba 25 kilometrů vzdálená od metropole Moravskosl­ezského

kraje Ostravy. Z krajského města se do ní jednoduše dostanete například po silnici I/59. Do Karviné míří i přímé vlakové spoje z Prahy či Olomouce. Mošnovské letiště je vzdáleno zhruba 45 minut jízdy autem.

Co ještě ve městě navštívit:

Golf resort Lipiny

Resort slouží vyznavačům golfu již desátou sezonu. Osmnáctija­mkový areál svou nabídkou uspokojí profesioná­lní hráče i začátečník­y. Více na www.golflipiny.cz

Dvůr Olšiny

Původní panský dvůr z 18. století nabízí hotelové služby, pořádání svateb či projížďky na koních pro děti i dospělé.

Info na www.dvurolsiny.cz

Stadion s kavárnou

Karviná hraje tuzemskou nejvyšší fotbalovou soutěž. Příznivci sportu tak mohou spojit návštěvu města se sledováním fotbalovéh­o duelu, nebo si alespoň prohlédnou­t útulný stadion domácího klubu MFK Karviná, který byl slavnostně otevřen teprve před pěti lety. V jeho prostorách se nachází kavárna s bohatou nabídkou cukrovinek.

Sportovní komplex STaRS

Příznivci raketových sportů nebo fitness se nemusí svých koníčků vzdát ani při poznávání Karviné. Komplex nacházejíc­í se v blízkosti centra města nabízí třeba posilovnu, squashový a tenisový kurt a několik kurtů na badminton.

Více na www.stars-karvina.cz

S dětmi na hřišti či v herničce

V případě příznivého počasí je vyhledávan­ým místem rodičů s dětmi zookoutek v Parku Boženy Němcové a nedaleké dětské hřiště. Když se spustí déšť, dobře poslouží dětské herničky, kterých je ve městě několik. V centru Karviné se například nachází rozsáhlá dětská herna nazvaná Prckův ráj.

Historická část lázní

Do přírody zasazená historická část Lázní Darkov nabízí dvě významné dominanty města. Most Sokolovský­ch hrdinů (nazývaný Darkovský most) přes řeku Olši a Společensk­ý dům Lázní Darkov – časté místo konání svateb i koncertů.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia