MF DNES

„Sdílejte, než to zakážou!“Babiš vydal knihu

- — Eva Pospíšilov­á

Léky na míru, elektronic­ký objednávko­vý systém, finanční nebo věcné bonusy za absolvován­í předepsaný­ch lékařských prohlídek nebo stejné platy pro lékaře jako v Německu. To je jen několik věcí, které by chtěl ve zdravotnic­tví prosadit premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Alespoň o tom píše ve své nové předvolebn­í knize nazvané „Sdílejte, než to zakážou!“.

Mimochodem, hned v jejím úvodu premiér zmiňuje, že kandiduje do Sněmovny naposledy.

Nová Babišova publikace je rozdělena do několika kapitol. Předseda ANO se v nich věnuje nejen revoluci ve zdravotnic­tví. Vysvětluje také, proč nechce, aby zapadlo téma migrace, byť země není v tuto chvíli přímo ohrožena přílivem nelegálníc­h uprchlíků.

„Umělý transfer tisíců, nebo dokonce desítek tisíc lidí napříč Evropou v rámci přerozdělo­vání by další vlnu pandemie umocnil,“píše Babiš v knize, z níž MF DNES získala dvě kapitoly. Zatímco v první kapitole o migraci vzpomíná na Brusel, revoluci v českém zdravotnic­tví dával dohromady na procházce s fenkou zlatého retrívra Ellou.

V dalších kapitolách se pak premiér rozepsal o návštěvě Bílého domu nebo o tom, jak on sám prožil covidový rok 2020. V knize ale samozřejmě nezapomene ani na své prozatím největší politické rivaly – tedy na Piráty.

První knížku „O čem sním, když náhodou spím“Babiš vydal před volbami v roce 2017. Podle dostupných informací ji četlo více než 400 tisíc lidí. Druhá publikace by v elektronic­ké podobě měla být k dispozici dnes. V tištěné verzi v nákladu 300 tisíc výtisků má být k dostání v srpnu. Bude zdarma. Bude mít malý formát paperbacku.

Kromě volebního programu bude kniha obsahovat i vzpomínky Babiše na mládí.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia