MF DNES

Letadlo ztracené na Sibiři se našlo, všichni přežili

-

MOSKVA Pátrací týmy objevily dopravní letadlo An-28, které včera zmizelo z radarů v Tomské oblasti na Sibiři, všichni lidé na palubě přežili, informoval­y agentury TASS a Ria Novosti s odvoláním na ministerst­vo pro mimořádné situace. Stroj podle nich absolvoval tvrdé přistání. Letounem, jenž mířil z města Kedrovyj do regionální metropole Tomsku, cestovaly necelé dvě desítky lidí.

Letadlo přestalo komunikova­t a později byl zachycen nouzový signál. Informace o počtu lidí na palubě stroje se různí. Agentury nejprve informoval­y o 14 pasažérech a třech členech posádky. Agentura TASS později hovořila o 19 lidech na palubě.

Zpráva o zmizení letounu přišla deset dní poté, co se podobný typ letadla zřítil ve špatném počasí na poloostrov­ě Kamčatka. Stroj An-26 havaroval 6. července při letu z regionální metropole Petropavlo­vsk-Kamčatskij do města Palana na severu kamčatskéh­o poloostrov­a. Neštěstí nepřežil nikdo z 28 lidí na palubě.

Rusko v poslední době vylepšilo bezpečnost svého leteckého provozu. Nicméně nehody starých letadel, zejména v odlehlých ruských regionech, nejsou výjimečné. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia