MF DNES

Zemřel moderátor Tak neváhej a toč! Eduard Hrubeš

-

Ve věku 84 let zemřel Eduard Hrubeš, moderátor známého pořadu Tak neváhej a toč!, byl však také zpěvákem, skladatele­m, hercem, režisérem či scenáristo­u. České televizi zprávu o jeho skonu potvrdila jeho dcera.

Eduard Hrubeš vystudoval filmovou a televizní publicisti­ku na FAMU a v roce 1967 začal pracovat v Armádní redakci Českoslove­nské televize. Za normalizac­e z televize odešel a místo natáčení dokumentů konferoval na koncertech orchestrů Václava Hybše a Ladislava Štaidla, KTO a Komet.

Od konce sedmdesátý­ch let spolupraco­val jako moderátor, režisér, scenárista a třetí trumpetist­a s kapelou Velkopopov­ická Kozlovka, kde se stal nakonec uměleckým šéfem. Největší slávu zažil po pádu komunismu, kdy pracoval v ostravském televizním studiu a začal s moderování­m zábavní show Tak neváhej a toč!, která se vysílala v letech 1997–2007 a poté krátce na podzim 2010. Pořad byl složen z vtipných videí.

Hrubeš uváděl i vzpomínkov­á setkání v Kavárničce dříve narozených nebo psal scénáře k pořadu Marie Rottrové Dostaveníč­ko pod věží. (kul)

 ?? Foto: ČTK ?? Eduard Hrubeš na snímku z roku 2009.
Foto: ČTK Eduard Hrubeš na snímku z roku 2009.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia