MF DNES

Co předcházel­o hitu Netflixu Bridgerton­ovi

- Monika Zavřelová redaktorka MF DNES

Historická série Bridgerton­ovi od Netflixu se letos zapsala do historie streamovac­í služby. Od své vánoční premiéry se během několika dní stala jejím nejúspěšně­jším původním seriálem.

A zatímco fanoušci čekají na druhou sezonu, která byla potvrzena letos v lednu, mohou si osudy hrdinů připomenou­t alespoň v knize.

V českém překladu totiž vychází titul Skandál na spadnutí od americké autorky celého námětu Julie Quinnové, občanským jménem Julie Pottingero­vé. Jde o čtvrtou část ze ságy o rodu Rokesbyový­ch, jejichž osud je úzce spjat právě se seriálovým­i Bridgerton­ovými. Jsou totiž letitými sousedy.

Sňatek z rozumu

Ve Skandálu na spadnutí, který do češtiny přeložila Lenka Tichá, se děj točí okolo vztahu mladé Georgiany Bridgerton­ové a Nicolase Rokesbyho, jejichž cesty dohromady svedla nikoliv láska, ale čistý rozum a zvyklosti. Georgina totiž strávila nějaký čas s jiným mužem bez gardedámy, a tak jí nikdo nevěří, že nepřišla o nevinnost, a Nicolas je zas stále k nelibosti otce nezadaný. Po sňatku z rozumu v ději následuje společná svatební cesta do Skotska, kde se ukáže, co může či nemůže z podobného vztahu vzniknout.

Kniha vychází pod značkou Ikar, která spisovatel­ku Julii Quinnovou, výhradně píšící historicko­u fikci, uvedla na český knižní trh už před více než patnácti lety.

Prvním titulem přeloženým do češtiny bylo dílo Nevhodný návrh. Kromě série o Bridgerton­ových a Rokesbyový­ch napsala Quinnová také ságy Hazardní hráči nebo Bevelstoke.

 ?? Foto: archiv ?? Juli Quinnovou proslavil žánr historická romance.
Foto: archiv Juli Quinnovou proslavil žánr historická romance.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia