MF DNES

Jak správně pečovat o dětskou lahev

-

Ráno, nebo večer?

Třem dalším lahvím se při pádu otevřelo víčko. Jistě je nepříjemné vypořádat se s mokrými šaty a politou podlahou, všechny by však sloužily dál – zvlášť kdyby jim školáci uzávěry zamkli pojistkou, což lahev Tritan Dino i CoolPack umí.

Jak je důležité míti dobrý uzávěr

Podobná pojistka chybí lehce retro lahvi českého výrobce Emipo. U ní se přitom ukázalo, jak je důležité

Pravidelná péče

Do lahve nalijte lžičku přípravku na mytí nádobí, zalijte horkou či teplou vodou a nechte chvíli působit. Pak lahev uzavřete a důkladně protřepejt­e. Roztok vylijte a lahev několikrát vypláchnět­e čistou teplou vodou. Obraťte lahev dnem vzhůru, aby do ní proudil vzduch a nechte ji důkladně vyschnout.

Přírodní čištění

Do lahve nalijte čtvrt šálku bílého octa a doplňte horkou vodou tak, aby se do ní vešly ještě zhruba dvě hrsti suché rýže. Nádobu zavřete a protřepejt­e asi 5 minut. Obsah vylijte, propláchně­te lahev čistou teplou vodou a nechte vyschnout.

Když zapomenete

Do lahve nasypejte 5 lžic jedlé sody a zalijte horkou či teplou vodou, roztok důkladně protřepejt­e a nechte v lahvi působit přes noc. Na dočištění můžete použít i kartáč na lahve, pak nádobu důkladně propláchně­te a nechte vyschnout.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia