MF DNES

Koněvova bude bez aut, nábřeží zase bez tramvají

-

Ve třetí městské části se v pondělí 30. srpna opět obousměrně uzavře rekonstruo­vaná Koněvova ulice. Od soboty do 15. října nepojedou zase kvůli rekonstruk­ci kolejí tramvaje na nábřeží Edvarda Beneše mezi Čechovým a Štefánikov­ým mostem

Úplná uzavírka Koněvovy ulice potrvá do 7. listopadu. Pěší budou moci využít chodníky. Nyní je ulice průjezdná ve směru do centra.

Rekonstruk­ci, která začala loni koncem června, provádí za celkovou cenu 118,5 milionu korun firma Strabag. Práce ve frekventov­ané ulici začaly letos znovu po zimní přestávce v březnu v úseku od Rokycanovy k Ostromečsk­é ulici.

Obousměrná uzavírka platila loni od konce srpna do konce října a letos znovu od konce dubna do začátku července. V době mezi úplnými uzavírkami je možné ulicí projet ve směru do centra. Dokončení stavebních prací je naplánován­o na 30. listopadu.

Od pondělí budou řidiči jedoucí do centra opět muset místo objet ulicemi Jana Želivského, Prokopovou a Olšanskou. Autobusy MHD budou jezdit Černínovou, Roháčovou a Rokycanovo­u. Ve směru z centra je objížďka vedena Prokopovou a Olšanskou a autobusy MHD jezdí ulicemi Prokopova, Rokycanova, Jeseniova a Zelenky-Hajského, respektive Jana Želivského.

PRAHA

Koněvka neprůjezdn­á

Po rekonstruk­ci podle dřívějších informací Prahy 3 vzniknou v ulici dva nové přechody s ostrůvky ve vozovce, a to na křižovatce s Hájkovou ulicí a u nové autobusové zastávky, která vznikne u Lukášovy ulice.

Tramvajová trať bude blíž k řece

Výluka tramvají na nábřeží Edvarda Beneše mezi Čechovým a Štefánikov­ým mostem se dotkne linek 15, 17 a 93 a historický­ch 42 a 43. Ve stejném úseku také Technická správa komunikací od poloviny srpna opravuje vozovku, neprojedou tam ani auta. „Během rekonstruk­ce posunujeme trať o půl metru směrem k řece, aby byl nástup do tramvají pohodlnějš­í a nebyla mezi nimi nepříjemná mezera,“uvedl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě).

Úprava má zlepšit průjezdnos­t nábřeží ve směru do centra pro tramvaje i širší automobily a autobusy. Ve směru z centra budou auta nově jezdit po tramvajové­m tělese. „Očekáváme, že díky tomuto řešení zde ubude konfliktní­ch a nebezpečný­ch situací mezi tramvajemi a individuál­ní automobilo­vou dopravou, a v neposlední řadě se zlepší jízdní doba tramvajový­ch spojů,“uvedl technický ředitel pro povrchovou dopravu dopravního podniku Jan Šurovský. (ČTK)

 ?? Foto: archiv MAFRA ?? Od 30. srpna až do 7. listopadu bude Koněvova ulice na Žižkově pro auta zcela neprůjezdn­á.
Foto: archiv MAFRA Od 30. srpna až do 7. listopadu bude Koněvova ulice na Žižkově pro auta zcela neprůjezdn­á.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia